TeDni(K) Občine Kamnik (27.8.2018)

0
1936

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Izgradnja sekundarne kanalizacije v Tuhinjski dolini

Izvajalec del, Gorenjska gradbena družba d. d., je nadaljeval z deli v Tuhinjski dolini, kjer poteka izgradnja sekundarne kanalizacije. Gradnja se bo izvajala po odsekih, zajemala pa bo vasi Vrhpolje pri Kamniku, Soteska, Markovo, Vir pri Nevljah, Podhruška, Srednja vas pri Kamniku, Loke v Tuhinju, Potok, Vaseno, Hruševka in Buč. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del. 

Oddelek za družbene dejavnosti

Zaključuje se zamenjava tribun, kovinske ograje in vseh požarnih vrat v telovadnici na Osnovni šoli Marije Vere.

.Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v okviru rubrike Zdravje v občini predstavljen nov vir informacij o ključnih kazalnikih zdravja v slovenskem prostoru. Informacije o zdravju prebivalstva so predstavljene na ravni Slovenije, statističnih regij, upravnih enot in občin. S tem je omogočen prikaz stanja posameznih območji in primerjave med njimi. Več informacij je dostopnih na povezavi: http://obcine.nijz.si/Default.aspx?leto=2018.

Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik omogoča neoBono neinvazivno predrojstveno testiranje (NIPT), ki z 99 odstotki zanesljivostjo že med nosečnostjo odkrije najpogostejše kromosomske nepravilnosti ploda, kot so Downov, Patauov in Edwardsov sindrom ter še nekatere druge. Preiskava je popolnoma varna in enostavna, saj je potreben le vzorec materine krvi. S preiskavo se analizira prostocelično plodovo DNK, ki je prisotna v materini krvi. Opravlja se od dopolnjenega 10. tedna nosečnosti dalje, na izvid se čaka 5 – 10 delovnih dni. Prednost preiskave neoBona je, da temelji na najsodobnejši tehnologiji podjetja Illumina, ki omogoča boljše razlikovanje med prostocelično plodovo DNK in prostocelično materino DNK. Več o preiskavi si lahko preberete na http://www.neobona.si/. Testiranje je samoplačniško, informacije in testiranje pa izvaja Maja Merkun, dr. med., spec. ginek. v času samoplačniške ambulante.

Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik obvešča, da se s koncem počitnic zopet pričenjajo delavnice, in sicer 27. 8. 2018 ob 17. uri v predavalnici Breza, delavnica Zdravo jem bo 5. 9. 2018 ob 17. uri v predavalnici  Breza delavnica Zdravo hujšanje.

Oglasno sporočilo