Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 17. 12. do 23. 12. 2018

0
2404

17. 12. 2018
VLOM V GRADBENI ZABOJNIK NA DELOVIŠČU V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gradbeni zabojnik na delovišču v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na delovišču s primernim orodjem na vzvod odlomil več ključavnic obešank na vratih gradbenega zabojnika in iz njega odtujil več kosov gradbenega orodja. Z opisanim je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 1 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 12. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,68 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

18. 12. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl stransko okno stanovanjske hiše in tako prišel v njeno notranjost, katero je pregledal in iz notranjosti odtujil denar in nakit. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1 000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 12. 2018
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V ČEPLJAH IN ZAČASNO ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Čepljah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz vozišča, tam trčil v obcestno ogledalo, ter se z vozilom prevrnil na bok. V postopku z voznikom je bilo ugotovljeno, da je le ta osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola (0,92 mg/l), zaradi česar so mu policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje. Voznik je bil s kraja z reševalnim vozilom ZD Domžale zaradi lahkih telesnih poškodb odpeljan na pregled v UB KC v Ljubljano. Policisti bodo zoper voznika na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog skupaj z njegovim vozniškim dovoljenjem.

18. 12. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ZAVRHU PRI TROJANAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Zavrhu pri Trojanah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno stanovanjske hiše in tako prišel v njeno notranjost, katero je pregledal in iz notranjosti odtujil denar in nakit. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 2 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 12. 2018
VLOM V TOVORNO VOZILO V SREDNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Srednjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem razbil steklo okna na parkiranem tovornem vozilu in iz njega odtujil več kosov delovnega orodja. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2 000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 12. 2018
ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku dva kršitelja, katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper oba kršitelja uvedli hitra postopka z izdajo odločbe o prekršku.

19. 12. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ZGORNJIH LOKAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Zgornjih Lokah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec splezal na teraso stanovanjske hiše in tam s primernim orodjem na vzvod odprl okno dnevne sobe in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše. Notranjost je pregledal in iz nje odtujil nakit. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 1 000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

20. 12. 2018
VLOM V TOVORNO VOZILO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem razbil steklo okna na parkiranem tovornem vozilu in iz njega odtujil več kosov delovnega orodja. Z opisanim je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 1 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 12. 2018
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so v Domžalah imeli v postopku mladoletnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila, kateri je imel na njem nameščeni reg. tablici, kateri ne pripadata vozilu. V postopku z mladoletnim voznikom je bilo ugotovljeno, da je le ta vozilo vozil brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Reg. tablici, kateri ne pripadata vozilu so policisti mladoletnemu vozniku zasegli in jih bodo poslali na pristojno UE. Zoper mladoletnega voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

22. 12. 2018
POSKUS VLOMA V KOLESARNICO STANOVANJSKEGA BLOKA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata kolesarnice v kletnih prostorih stanovanjskega bloka v Domžalah, iz katere pa ni ničesar odtujil. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 12. 2018
POŠKODOVANJE STEKLA NA OKNU HIŠE V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodovanju stekla na oknu hiše v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v okno stanovanjske hiše vrgel kamen in razbil steklo, nato pa s kraja zbežal. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 12. 2018
ROP VARNOSTNIKA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale in ostale patrulje, so bili obveščeni o ropu varnostnika v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca oropala varnostnika, ki je s prevzetim in primerno zavarovanim dnevnim izkupičkom zapuščal enega izmed nakupovalnih centrov v Domžalah. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 12. 2018
TATVINA KOLES V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini koles v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odprtega gospodarskega poslopja pri hiši odtujil žensko in moško gorsko kolo, s čimer je oškodoval lastnika za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23.12.2018
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V ŠENTVIDU PRI LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Šentvidu pri Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom na vzvod odprl pritlično okno in tako prišel v notranjost hiše, iz katere pa ni ničesar odtujil. Poskušal je vlomiti v sef, kar pa mu ni uspelo storiti. Materialna škoda okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov  pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policisti Policijske postaje Domžale občane opozarjamo, da se bliža čas praznikov, kar večina ali pa vsaj nekateri izkoristijo tudi za krajše počitnice, še posebej ob dejstvu, da so v tem obdobju tudi šolske počitnice. V tem času se policija sooči s problematiko, ki je povezana z izvedbo posameznih javnih zbiranj, varnostjo cestnega prometa (zimske razmere in podobno), zaradi odsotnosti ljudi od doma pa tudi s problematiko
kaznivih dejanj. Vsled opisanega vse občane pozivamo k dvigu samozaščitnih ukrepov (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here