Gregor Krajnc najboljši član kamniškega Calcit Bike Teama

0
1729

Vodice na Hrvaškem so v nedeljo gostile mednarodno dirke UCI C1 v olimpijskem krosu za gorske kolesarje, v konkurenci moški elite je bil tokrat najboljši član kamniškega Calcit Bike Teama Gregor Krajnc na devetem mestu. Boštjan Hribovšek je končal na 11. mestu, Rok Naglič na 14., Jure Belak na 16. mestu.

Odlične temperature za dirkanje in proga, ki mi leži, so me motivirale za napad na top 10 v močni mednarodni konkurenci. Start se mi ni povsem posrečil, vesel sem, da sem ostal na kolesu in v nadaljevanju prehitel, kolikor se je pač dalo, tako da sem prvi krog zaključil na robu deseterice. Nato sem odpeljal tri kroge taktično v skupini in v predzadnjem krogu napadel, kar je na koncu zadostovalo za deveto mesto in nekaj novih UCI točk, ki jih zbiramo za uvrstitev na OI 2020,” je dejal Krajnc.

Super proga, super vreme in močna konkurenca so nas čakali pred tekmo v krosu v Vodicah. Nekaj sprememb na drugem delu proge nas je čakalo, ostala trasa pa nam je že dolga leta poznana. Tekmo sem odpeljal, kot sem si jo zadal, rezultat mogoče ni najboljši, vendar sem zadovoljen z vožnjo,” je bil komentar Hribovška.

Startna številka 13 in prvi ovinek. Vsi se hočejo ’zlamati’. Nekdo se mi je zabasal v menjalnik, da sem ga trikrat popravljal, pol pa sem stisnil gumo v kanalu in sem jo moral dopolniti. Dobil sem pet minut v prvem krogu, potem pa odpeljal maksimalno, če ne drugega za trening in začuda sem kar nekaj tekmovalcev prehitel. Gremo naprej!” je svoj slab dan opisal Belak.

Mihael Štajnar je končal na četrtem mestu v konkurenci mlajših članov.

»Startal sem solidno in tudi prva dva kroga brez težav sledil ostalim tekmovalcem. Potem pa me je začelo zmanjkovati. Nato sem se na enem od težjih spustov padel, kar mi je čisto podrlo ritem. Z rezultatom nisem povsem zadovoljen, saj vem, da bi bilo lahko bolje, ampak vseeno ni bilo slabo,” je povedal Štajnar.

Med mladinci je bil osmi Blaž Žle in deveti Matic Kranjec Žagar. Jernej Hribar je bil 12. V ženski konkurenci do 23 let je bila Maruša Knap tretja. Aljoša Martinjaš je v kategoriji masters 2 prikolesaril do zmage.

PR Calcit Bike Team

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here