V nadaljevanje sezone brez Agima Ibraimija

0
1012

Uvodni dnevi novega koledarskega leta prinašajo novo spremembo v igralskem kadru našega moštva, ki bo s pripravami na spomladanski del sezone sicer začelo čez natanko teden dni. Med vadečimi na prvem treningu v sklopu priprav na spomladanski del sezone ne bo Agima Ibraimija, čigar pogodba se je iztekla zadnji decembrski dan.

30-letni nogometaš je član rumene družine postal v začetku lanskega septembra, pravico nastopa pa je nato prejel dva meseca kasneje, ko je tudi prvič uradno oblekel rumeni dres. Odtlej je nekdanji makedonski reprezentant skupno vknjižil 43 uradnih nastopov in dosegel šest zadetkov ter dodal štiri asistence. Moštvu je pomagal do lanskoletnega tretjega mesta v Prvi ligi Telekom Slovenije, nastopil pa je tudi v kvalifikacijah za evropsko ligo, kjer je našo zasedbo v drugem krogu izločila ruska Ufa.

“Ob sklenitvi dogovora smo oboji imeli dve želji – da nam Agim s svojimi izkušnjami in kakovostjo pomaga na zelenici, mi pa smo mu želeli omogočiti vrnitev v tekmovalni ritem, ki mu je po dolgotrajni odsotnosti nedvomno manjkal. Menim, da nam je oboje uspelo, saj je bil v zadnjem letu eden izmed nosilcev naše ekipe, ob tem pa se je v naši sredini tudi vrnil v pravo tekmovalno formo. Veseli smo, da je bilo naše sodelovanje zelo korektno in vselej na visokem nivoju, Agim se je namreč izkazal kot pravi profesionalec. A kljub temu smo se ob izteku njegove pogodbe odločili, da se zaradi športnih in tudi finančnih razlogov razidemo. Dejstvo je, da moramo poskrbeti, da ostanemo v optimalnih finančnih okvirjih, primarno pa nas vodi želja, da se še naprej držimo naše osnovne klubske strategije, ki temelji na razvoju mladih nogometašev. Zavoljo tega bi se rad Agimu iskreno zahvalil za odličen odnos in predstave na zelenici, ter mu v nadaljevanju kariere zaželel veliko uspehov,” je dejal športni direktor Matej Oražem.

Zahvali in dobrim željam se pridružujemo tudi preostali zaposleni, trenerji in nogometaši v Nogometnem klubu Domžale, Agimu pa seveda želimo veliko uspehov in športne sreče na njegovi nadaljnji nogometni poti. Agim, srečno in hvala!

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Žiga Zupan

Oglasno sporočilo