Shamar Nicholson: Pokazali veliko mero kreativnosti

0
2146
Na tretji tekmi spomladanskega dela so Domžalčani s 3:0 ugnali Aluminij in tako prišli do izjemno pomembne zmage v boju za evropska tekmovanja. Pomembnost novih treh točk je poudaril tudi napadalec Shamar Nicholson, ki meni, da so bili rumeni tokrat enostavno precej boljši tekmec.
nkd 14 nicholson
“Odigrali smo odlično tekmo. Trije doseženi zadetki so pokazali, da smo zelo kreativni in nevarni z različnih situacij. Imeli smo še veliko ostalih priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili, zato bi bil lahko rezultat še višji. Kakorkoli, zelo smo zadovoljni z zmago in osvojenimi tremi točkami. Zmaga je čudovita popotnica pred nadaljevanjem spomladanskega dela, v katerem imamo še veliko za prikazati. Komaj čakamo vsak obračun, ki predstavlja priložnost za dokazovanje našega znanja, sposobnosti in želje po nenehnem napredku,” je zmago v boju proti neposrednemu tekmecu za kvalifikacije za evropska tekmovanja opisal Shamar Nicholson.
Tokrat so Domžalčani začeli dobro in zadeli že v 5. minuti prek Adama Gnezde Čerina, nato pa že v drugi minuti drugega polčasa podvojili vodstvo. Zadetek je dosegel prav Nicholson, ki meni, da sta bila dobra začetka obeh polčasov ključ do uspeha: “Pomembno je bilo, da smo zadeli na začetku. S tem smo pokazali ne samo, da lahko igramo dobro celo tekmo, ampak da smo zmožni nadzorovati tekmo že od samega začetka do zadnjega sodnikovega žvižga. Zgodnja zadetka sta bila izjemno pomembna za nadaljevanje srečanja in tokratna zmaga je izjemno velik korak na poti h kvalifikacijam za evropska tekmovanja. Če bi tovrstni način doseganja zadetkov ponovili že na naslednjih tekmah, se nimamo česa bati. Hkrati bi bila to za morebitne evropske tekme dobra vaja.”
A zmaga proti Aluminiju je bila vse prej kot lahka. Najbližji zasledovalci Domžal na prvenstveni lestvici so se izkazali za vztrajnega in napornega tekmeca, kar so sicer rumeni pričakovali že pred tekmo. “Ni bilo lahko, proti Aluminiju je zmeraj težko igrati. So dobra ekipa, znajo držati žogo v svoji posesti. A smo prikazali zelo navdihujočo predstavo in tudi zaradi tega na koncu prišli do zmage, kar je vsekakor odlična popotnica za naprej. Čas je, da se sedaj dobro spočijemo, nato pa čim bolje pripravimo na novega nasprotnika. Obračun v Novi Gorici bo zelo zahteven, zato bomo morali znova prikazati najboljšo možno predstavo,” je še dodal novi vodilni strelec Domžal, ki je s sedmimi ligaškimi zadetki sedaj na vrhu klubske lestvice strelcev.

Z zmago nad Aluminijem so se Domžalčani od Kidričanov odlepili na štiri točke prednosti, vendar časa za počitek ni. Nov težak preizkus rumene čaka že v nedeljo, ko se odpravljajo na gostovanje v Gorico. 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here