Kronika policijske postaje Domžale (od 17.6. do 23.6.2019)

0
1949

17. 6. 2019
TATVINA OČAL
Policisti  PP  Domžal  so bili obveščeni, da je neznani storilec, iz optike odtujil  več  sončnih očal. Navedeno je opazila prodajalka, ki je stekla za njim,  pri  čemer je ena izmed odtujenih očal dobila vrnjena. Kljub temu je storilcu  uspelo  odtujiti  nekaj  parov očal, s katerimi je zbežal neznano kam.  Policisti v zvezi izsleditve storilca zbirajo obvestila in bodo zoper njega podali ovadbo na pristojno tožilstvo.

17.6.2019
UGRIZ PSA
Policisti  PP  Domžal so bili obveščeni, da je na poti na mengeško kočo pes  ugriznil mlajšo osebo. Ugotovljeno je bilo, da je pes, ki ni bil na povodcu v  roko  ugriznil  mlajšo  osebo,  ter  ga  tako  tudi poškodoval. Oseba je zdravniško oskrbo zaradi ugriza iskala v Zdravstvenem domu.

18. 6. 2019
KAZNIVO DEJANJE VELIKA TATVINA TER PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP

Policisti  PP  Domžale  so  na  podlagi določil 157/II ZKP odvzeli prostost dvema  osebama, katera sta osumljena kaznivega dejanja Velika Tatvina z dne 17.  6.  2019,  kjer  sta  iz trgovine odtujila dvoje sončnih očal in s tem oškodovala  lastnika  za  okoli  700  EUR.  Osumljena  bosta  po postopku s kazensko  ovadbo  izročena  v nadaljnji postopek pri dežurnem preiskovalnem sodniku.

18. 6. 201
ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC ZA 50 EUR V BANKI

Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni,  da  so  delavci banke odkrili ponarejen bankovec. Ugotovljeno je bilo, da je občanka na svoj račun želela položiti  denar,  pri  čemer  so  delavci  banke  odkrili, da je eden izmed bankovcev  za  50 EUR ponarejen. Sporni bankovec so policisti zasegli in ga bodo  poslali  v  ekspertizo.  Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

19. 6. 2019
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti  PP  Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Ugotovljeno  je bilo, da sta v prometni nesreči udeležena voznik in voznica OA.  Do  prometne  nesreče  je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, kateremu so policisti zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega   prometa   izdali  plačilni  nalog.  V  prometni  nesreči  se  je poškodovala  voznica  osebnega  avtomobila,  katera  je  bila  z reševalnim
vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana.

19. 6. 2019
VLOM V GRADBIŠČE IN TATVINA TOPLOTNE IZOLACIJE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu na gradbišče. Ugotovljeno je bilo,  da je neznani storilec s primernim orodjem preščipnil železno ograjo in  tako prišel v notranjost gradbišča od koder je odtujil toplotno oblogo. Materialna  škoda  znaša  okoli  2000  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 6. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  PP  Domžale  so  imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli bele  kristalne  delce  neznane  snovi  zavite v ALU folijo. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

20. 6. 2019
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE  – SAMOUDELEŽBA
Policisti  PP  Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Ugotovljeno  je  bilo,  da je bil v prometni nesreči udeležen voznik OA. Do prometne nesreče je prišlo zaradi slabosti, zaradi česar je voznik zapeljal levo  čez  vozišče,  kjer  je  nato  trčil v drevo ob levem robu vozišča. V prometni  nesreči se je voznik osebnega avtomobila lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana.

21. 6. 2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le tega vozila pod vplivom alkohola. Voznici so policisti začasno odvzeli  vozniško dovoljenje, ki ga bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

21.6. 2019
KD NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti  PP  Domžale  so  bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil  so  policisti  ugotovili,  da  je  partner že dlje časa nad svojo partnerko  izvajal  psihično  in  fizično  nasilje. V skladu z določili 60. člena  Zakona  o  nalogah  in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli  ukrep  prepovedi  približevanja.  S  strani preiskovalnega sodnika okrožnega  sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja
s  strani  policistov  potrjen  in z njegove strani podaljšan še za 15 dni. Zoper storilca sledi kazenska ovadna na pristojno tožilstvo.

21. 6. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku pet kršiteljev, katerim so zasegli manjšo  količino  prepovedane  droge. Policisti bodo zoper kršitelje uvedli ustrezen ukrep.

22. 6. 2019
PROMETNA NESREČA III. KATEGORIJE
Policisti  PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije. Ugotovljeno  je  bilo,  da  sta  v prometni nesreči udeležena voznica OA in voznik  MK.  Do  prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti s strani  voznice  OA.  V  prometni  nesreči se je hudo poškodoval voznik MK, kateri je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana. Zoper voznico OA sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

22. 6. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  PP  Domžale  so  imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo  količino  prepovedane  droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

23.6. 2019
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno   je   bilo,  da  je  neznani  storilec  z  neznanim  primernim orodjem vlomil  v  hišo, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino zlate broške.  Z  dejanjem  je  lastnika  oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo