Calcitovci na Ravnah zbrali pet naslovov državnih prvakov

0
1567

Gorski kolesarji Calcit Bike Teama so na državnem prvenstvu v olimpijskem krosu na Ravnah na Koroškem osvojili pet majic slovenskih prvakov. Najboljši v državi so postali Rok Naglič, Maks Majnik, Tajda Šoštarko, Gašper Štajnar in Hana Kranjec Žagar.

Najbolj prestižno zmago v konkurenci moški elite si je prikolesaril Rok Naglič, ki je za dve minuti in 27 sekund premagal Gregor ja Dimica in za tri Matevža Govekarja. Še dve minuti za njim je čez cilj na četrtem mestu pripeljal Gregor Krajnc. Od šestega do osmega mesta so se zvrstili Luka Tavčar, Mihael Štajnar in Jure Belak. Tilen Jagodič je bil 11., Benjamin Mancu 12.

Štajnar je bil na koncu tretji med mlajšimi člani, Krajnc pa tretji med člani elite, saj je Govekar še mlajši član.

»Dirka na domačem terenu, kaj lahko rečem kot to, super vzdušje, domača podpora. Res sem si želel zmage, katero sem si na koncu tudi priboril drugič zapored v elite konkurenci . Z dirko sem zadovoljen,« je bil dobre volje Naglič.

»Nekaj podobnega sem si zastavil pred startom. Prvi krog sem začel na drugi poziciji, ne preveč hitro, dokler nista mimo pripeljala Rok in Matevž. Vedel sem, da ne smem čez sebe, ker se mi zna poznati v zaključku, tako sem se skozi celotno dirko dobro počutil in končal na četrtem mestu v katgoriji U23+elite. Zahvala trenerju Gregorju Mikliču in klubu Calcit, ki mi vse to omogoča. Hvala tudi vsem domačim!« je povedal Krajnc.

»Po solidnem štartu sem skušal držat stik z vodilnimi, a me je hitro zmanjkalo. Potem pa sem v svojem tempu nadaljeval. Glavna težava na dirki pa je bila vročina, v kateri se ne počutim najbolje. Na koncu sem z tretjim mestom v U23 zelo zadovoljen,« je dejal Štajnar.

Maruša Knap je bila tretja v konkurenci ženske elite/U23, pred njo sta končali zmagovalka Tanja Žakelj in Vita Movrin.

V U11 je naslov osvojil Maks Majnik, tretji je bil Joža Matjaž Šerkezi. Med deklicami do 11 let je slavila Tajda Šoštarko. V U13 je prvak postal Gašper Štajnar, drugi je bil Matej Osolin. Hana Kranjec Žagar je bila najboljša med deklicami do 15 let.

V U9 je bil drugi Žan Šekoranja in tretja Anamarija Kosec. Maruša Tereza Šerkezi je bila tretja med deklicami do 13 let. Ambrož Vovk je končal kot tretji v U15. Matic Kranjec Žagar je končal na tretjem mestu v U19.

Med amaterji je bil drugi Simon Erjavec. V konkurenci veteranov 1 je na tretjem mestu končal Uroš Mikelj, med veterani 2 je bil Gregor Miklič tretji, med veterani 3 pa Janez Vovk tretji. Med veterankami je na drugem mestu dirko zaključila Ana Podpečan.

Avtor fotografij: Frane Kranjec/Prijavim.se
PR Calcit Bike Team

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here