Tekmovalci Judo kluba Komenda sezono sklenili z odličji na Mednarodnem turnirju Doboj Open 2019

0
1706
Ekipa sedmih judoistov in njihov trener Boštjan Veinhandl, so se med 21. in 23. junijem mudili na tatamiju v Bosanskem Doboju, kjer je potekal veliki evropski turnir Doboj Open 2019 ter judo priprave. Tekmovanja se je udeležilo preko 500 tekmovalcev iz 48 klubov in 7 držav. Vsekakor so bili zelo uspešni tudi izkušeni mladi Komendčani, ki so skupaj osvojili kar 6 medalj.
Haya Veinhandl Obaid je tokrat res blestela, saj je v svoji kategoriji U12 pometla s konkurenco in osvojila 1. mesto, nastopila pa je tudi v starejši kategoriji U14, kjer je zmagovito prišla vse do finala, se tam srečala s slovensko nasprotnico iz Maribora ter le z wazarijem izgubila in končala na še vedno vrhunskem 2. mestu. V kategoriji U14 je bil zlat, z vsemi zmaganimi borbami tudi Luka Lukšič, ki je vrhunsko pripravljen tudi na vstop v višjo kategorijo, ki ga čaka prihodnjo sezono. Kolajno sta v kategoriji mlajših dečkov osvojila še Tian Cizerle – 1. mesto in Tevž Kristan – 3. mesto. Zelo dobro so se borili tudi Karim Veinhand, David Lazić in Luka Žagar, kateremu je za osvojeno bronasto medaljo zmanjkala le ena zmaga in se je moral zadovoljiti s 5. mestom. Kot najmlajši tekmovalec pa je pravo srce za to borilno veščino pokazal tudi Leon Adrović, ki je nastopil v kategoriji U10 in osvojil 2. mesto.
Po zasluženem tekmovanju in napornih treningih so se judoisti sprostili tudi v zdravilnem bazenu Banja Kulaši v sosednjem kraju Prnjavor, kjer se bomo v avgustu udeležili njihovega tekmovanja in priprav.
Rezultati:
U10
Leon Adrović – 2. mesto
U12
Haya Veinhandl Obaid – 1. mesto
Tian Cizerle – 1. mesto
Tevž Kristan – 3. mesto
U14
Luka Lukšič 1. mesto
Haya Veinhandl Obaid – 2. mesto
Luka Žagar – 5. mesto
Katarina Kumer

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here