Naglič na dveh frontah, tri zmage Calcitovcev na Črnem Vrhu

0
1367

Gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama so v vroči nedelji na dirki slovenskega pokala SloXcup na Črnem Vrhu prikolesarili treh zmag in skupno 15 uvrstitev na zmagovalne stopničke. Najboljši slovenski gorski kolesar Rok Naglič je minuli konec tedna nastopil na dveh dirkah. Na Madžarskem je osvojil 11. mesto, na dirki slovenskega pokala v Črnem Vrhu pa je bil najboljši.
»V soboto smo dirkali na Madžarskem na dirki razreda UCI C.1. Konkurenca je bila kar močna. Štartal sem odlično ter prvo polovico kroga bil na drugem mestu. Ampak žal se moje noge nato niso vrtele, tako kot bi si želel in sem kar hitro nazadoval na 11. pozicijo, ki je bila tudi moja končna,« je mednarodno dirko na Madžarskem opisal Naglič.
Naglič je dan kasneje na domačih tleh na koncu za dobri dve minuti prehitel Gregorja Dimica in za tri minute ter 26 sekund Gregorja Krajnca. Mihael Štajnar je bil sedmi, Tilen Jagodič osmi.

.
»V nedeljo je bila na sporedu že moja četrta tekma v osmih dneh, ki pa je štela za slovenski pokal. Konkurenca je bila zgolj domača. Že v prvem krogu sem prišel na prvo pozicijo ter si nato v drugem pridobil nekaj prednosti in jo vse do konca dirke povečeval. Škoda mi je samo, da nisem imel takšnih nog v soboto, da bi lahko naredil boljši rezultat na mednarodni dirki,« je o domači dirki menil Naglič.
»Predzadnja tekma slovenskega pokala je za mano. Gostili so nas MBK.si v Črnem Vrhu. Tekma je potekala v visokih temperaturah, veliko je bilo treba piti. Od starta sem si izboril tretje mesto za v enoslednico. Prvi in drugi krog sem odpeljal v svojem ritmu na treti poziciji, nato pa sem šel v lov za soimenjakom Gregorjem iz Energije. V četrtem krogu sem se mu najbolj približal na 20 sekund, a me je v zadnjih dveh krogih malce odrezalo. Končal na tretjem mestu, s tekmo in rezultatom sem zadovoljen,« je dejal Krajnc.
Maruša Knap je dirko za ženske elite/U23 končala na tretjem mestu, pred njo sta bili Tanja Žakelj in Vita Movrin.
V konkurenci do 9 let je bila druga Anamarija Kosec. V U11 je slavila Tajda Šoštarko, Maks Majnik je bil drugi, Vid Žonta pa tretji. Gašper Štajnar in Maruša Tereza Šerkezi sta bila tretja v U13. Hana Kranjec Žagar je bila najboljša med deklicami do 15 let, Ambrož Vovk je bil tretji v isti starostni kategoriji. Matic Kranjec Žagar je končal na tretjem mestu v U19.
Med veterani 1 je bil drugi Uroš Mikelj, med veterani 3 pa Janez Vovk prav tako drugi. Mira Kranjec je slavila med veterankami.

PR Calcit Bike Team

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here