Pisali smo pred dvajsetimi leti: Kamnik je dobil nov most

0
1459

Pred dnevi so v Kamniku pričeli podirati stari, že dotrajani in za prometno obremenitev preozek most čez Kamniško Bistrico. Ograja tega starega mostu ne bo končala na odpadu, ampak bo zaradi starinske vrednosti počakala na boljše čase, shranjena na primernem mestu.

Kot je povedal gospod Mlakar, načelnik oddelka za okolje in prostor v občini Kamnik, bodo dela končana najkasneje do 31. 3. 1999. Vrednost te investicijo bo občinski proračun olajšala za približno 110 milijonov tolarjev, izvajalec del pa je ljubljanski SCT. Na oddelku za okolje in prostor so prepričani, da bodo dela zaključena v dogovorjenem roku, saj si ne morejo dovoliti, da se gradnja zavleče v turistično sezono.

Danica Šraj

______________________________________________________________________

Maistrov most (29. marec 1999)

Nov prispevek pri ohranjanju spomina na velikega kamniškega rojaka je bilo odprtje Maistrovega mostu na Maistrovi ulici 29. marca 1999. Most so v dobrih dveh mesecih zgradili delavci SCT in Žurbi Teama, svečano pa so ga odprli (na sliki z leve) Maistrov vnuk Stojan Maister, kamniški župan Tone Smolnikar, Ivan Zidar, predsednik uprave SCT in Janez Božič, predsednik uprave DARS-a.

_______________________________________________________________________

NOV!CE 2 1999

 

Oglasno sporočilo