V Krašnji se je v nedeljo teklo

0
1381

Športno društvo Krašnja je v nedeljo 6. oktobra pripravilo kar nekaj športnih prireditev. Tako so na svoj račun prišli ljubitelji pohodništva in teka, saj so pripravili 1. tek veterank in veteranov za krof, 8. krofkov tek, 26. pohod za krof in že 34 tek za krof. Ob tem seveda ni potrebno posebej predstavljati pokrovitelja, saj že iz imena tekov zvemo da gre za najboljšega izdelovalca krofov, Gostinsko podjetje Trojane.
Štarter tokratnih tekem je bil Marjan Pervinšek, ki je že vsa leta tesno povezan z športom v Krašnji in je letošnji dobitnik občinske plakete za dolgoletno prizadevno delo na športnem področju. In če so pohodniki začeli že zgodaj zjutraj, takrat tudi gobe začno rasti, so se najmlajši podali na štart ob enajsti uri. Priključili so se jim še veterani, letos v malce manjšem številu, vendar so številni obljubili, da bodo malce povadili in se pridružili prihodnje leto. Za njimi so začeli svoj tek še osnovnošolci in ostali,vsi pa v želji, da osvojijo ne samo krof, ampak tudi čim boljši rezultat. In kako jim je tokrat šlo pri deklicah? Letnik 2006 in mlajše, je prepričljivo zmagala Zoja Per, druga je bila Marisa Budmilič in tretja Tinkara Požar. Člani do 20 let Jakob Mali, člani 20-30 let Janez Gregor Golja, člani 30-40 let Andrej Ovca pred Martinom Veselom in Vikijem Prašnikarjem, med člani 40-50 let so si mesta razdelili Robert Iglič, Aleš Klopčič in Darko Tič, člani med 50 in 60 let Mladen Pavlič in Zdravko Kreft, člani nad 60 let Franci Koder, Milivoj Papič in Zdravko Ručigaj. In kako se je odrezal nežnejši spol? Med članicami do 20 let sta bili prva Gordana Stranščak, članice 20-30 let Katarina Robnik, članice 40-50 let Darja Gebert in za njo Marija Šeme Irman, članice 50-60 let Slavka Slapar, druga Jelka Podkoritnik.
Lepo vreme pa ni v Krašnjo privabilo samo tekačic in tekačev, ampak tudi številne obiskovalce, ki so vneto spodbujali vse na progi začenši od najmlajših do najstarejših. Tokrat sta medalje in pokale podeljevala županja mag. Olga Vrankar in podžupan Vincenc Dragar. Županja se je v svojem nagovoru zahvalila tako ŠD Krašnja kot predsedniku Marjanu Štruklju za izjemno organizacijo in pripravljenost narediti nekaj za rekreacijo občanov. Ob tem se je spomnila še slavljenca Marjana Pervinška in mu še enkrat čestitala za njegov delež pri širjenju ljubezni do športa.
4 tek za krof je za nami, ostajajo spomini in uvrstitve, ene boljše druge slabše, a 35. tek za krof in 2. tek veteranov in veterank naslednje leto je še daleč in če začnete jutri, boste dovolj pripravljeni da nastopite na tem teku za krof. Splača se, saj je krof res velik in okusen. No, pa tudi zase boste z treningom nekaj naredili.
DJD

Oglasno sporočilo