Radomljani z borbo remizirali v Celju

0
1236

V Celju je Radomljane pričakalo odlično vzdušje in izredno lepo pripravljena zelenica za igranje četrtfinalne pokalne tekme med Celjem in Radomljami. Z zadetkom Gučka rumeni bojevniki ohranjajo upanje za napredovanje…

Glede na zadnjo prvenstveno tekmo je glavni trener Oskar Drobne premešal postavo rumeno črnih. V uvodnih minutah so sicer nekoliko bolj pritisnili Celjani, a so Radomljani v nadaljevanju vzpostavili ritem. Obramba Radomelj ni dopuščala veliko prostora domačim, sami pa so poizkušali več ali manj po desni strani kjer je nekaj preglavic celjski obrambi povzročal Matic Ahačič. V 15. minuti srečanja je po desni strani lepo prodrl prav Ahačič, prišel že v kazenski prostor, a mu je na koncu vendarle zmanjkalo sape za zaključek. Nato je sledila 22. minuta srečanja, ko so Radomljani želeli odigrati hiter protinapad. Na sredini igrišča so si Celjani priborili žogo. Sledila je hitra globinska podaja Ivanu Božiću kateri je s strelom po tleh matiral Cerarja. 29. minuta srečanja in vnovič v glavni vlogi Matic Ahačič. Hitronogi nogometaš je s prodorom prišel do priložnosti v kazenskem prostoru in iz mrtvega kota poizkušal z močno podajo najti Vargo, a je bil domači vratar na mestu. Le štiri minute vnovič nevarnost pred celjskimi vrati. Stariha se je odlično otresel nogometašev Celja in podaljšal globinsko žogo do Ahačiča. Slednji je žogo lepo zavrnil Vargi v kazenski prostor, a je bila celjska obramba zgoščena ter uspešno blokirala poizkus Radomljanov. Do konca polčasa so nato Celjani prevzeli posest, a si tako ena, kot tudi druga ekipa nista priigrali resne priložnosti.

Celjani so v prvem polčasu bili veliko bolj konkretni,  a se je slednje v drugem polčasu spremenilo. Radomljani so v drugem polčasu odigrali agresivno in veliko boljše ter se enakovredno kosali s favoriziranim tekmecem. Kljub boljši igri pa so si Celjani prvi izborili prvo resno priložnost. V 49. minuti je nogometaš Celja z odlično podajo po tleh našel enega izmed napadalcev Celja, ki pa je zgrešil okvir vrat. Le minuto kasneje prva resna priložnost za rumeno črne. Anže Pišek je poizkušal z močnim strelom iz osemnajstih metrov, a je bil domači vratar na mestu. V 53. minuti znova nevarnost Radomljanov. Pišek je izvajal prosti strel, poslal visoko žogo v kazenski prostor kjer se je prvič danes moral izkazati domači vratar. Slednji je žogo le izboksal v kot. Sledil je kot, ki ga je izvajal Žan Nikolić, obramba Celja je sicer žogo uspela izbiti, a je do strela prišel Nuhanović in vnovič nevarno ogrozil celjska vrata. Radomljani so v drugem delu bili veliko bolj konkretni. V 61. minuti je Nikolić izvedel prosti strel, do strela z glavo je prišel Zabukovnik, a je žoga zletela mimo celjskih vrat. Le nekoliko trenutkov kasneje vnovič odlična akcija Radomljanov. S kratkimi podajami sta si Pišek in Vrandečič ustvarila nekoliko prostora, Lovro je z ostro in zvito podajo zaposlil Vargo v kazenskem prostoru. Slednji je nastavil nogo, Jurhar je bil že premagan, a je žoga zadela le okvir vrat. Radomljani so svojo samozavest večali iz minute v minuto. Sledila je 84. minuta. Kot je izvedel vnovič Žan Nikolić, v kazenskem prostoru se je odlično znašel Guček, ki je z glavo matiral nemočnega domačega vratarja.

Radomljani so si predvsem v drugem polčasu zagotovili aktiven rezultat pred povratnim srečanjem, ki bo v torek ob 13.30 uri v Športnem parku Radomlje. Ne glede na zgodnjo uro srečanja vabimo vse navijače, da podprejo naše rumene bojevnike, ki si z današnjo predstavo prav to zaslužijo.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO!

Foto: Manca Hvalič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here