Jubilejni koncert Ženskega pevskega zbora Stane Habe DU Domžale

0
1627

V petek, 15. 11. 2019,  smo bili v OŠ  Domžale lahko priča prav posebnemu dogodku, na katerem je Ženski pevski zbor Stane Habe DU Domžale s slavnostnim koncertom obeležil 40- letnico svojega obstoja. Zbor, ki ga je prvih dvajset let vodil ustanovitelj in prvi častni član Občine Domžale Stane Habe, je v vodenje za nadaljnje dvajsetletje prevzela Marika Haler, ki  je v letošnjem letu za svoje delo prejela srebrno občinsko priznanje.

Jubilejni koncert so, poleg jubilantov in ob povezovanju Vere Vojska, popestrili še Moška vokalna skupina Adam Ravbar Groblje, Otroški pevski zbor OŠ Domžale in Citrarska skupina Marjanke iz Velenja.  Petje slovenskih pesmi in zvoki citer so tako še dodatno napolnili avlo OŠ. Prijetno presenečenje so pripravili člani MZ Janez,  saj  so ob pesmi Prinesi mi rože nenapovedano vstopili, pevkam izročili vrtnice, in skupaj z njimi tudi zapeli. Zvrstile so se zahvale in pohvale tako jubilantom kot vsem nastopajočim. Prav posebej pa se je pevkam v svojem imenu in imenu družine zahvalil prof. Tomaž Habe za poimenovanje zbora, saj so s tem prispevale drobec v zgodovinski spomin Občine Domžale. Po uradnem delu je sledilo druženje s pogostitvijo, rezanjem torte in veliko skupnega petja, kajti, kdor poje rad, ostaja mlad.

bb

Pevkam ŽPZ Stane Habe DU Domžale in njihovi vodji Mariki Haler čestitamo tudi v našem uredništvu in jim želimo še mnogo skupnih in ustvarjalnih let.

Oglasno sporočilo