Kronika policijske postaje Domžale (od 6.7. do 12.7.2020)

0
1326

6.7. 2020
ZATAJITEV DENARJA NA BANČNEM AVTOMATU
Policisti  so  bili  obveščeni  o  zatajitvi  denarja  na bančnem avtomatu. Ugotovljeno  je bilo, da je oškodovanka na bančnem avtomatu dvignila denar, katerega  pa  je po dvigu pozabila v reži bankomata in odšla s kraja. Ko se je  oškodovanka  nato  vrnila  nazaj do bankomata, v reži bankomata njenega denarja  ni  bilo.  Z  opisanim  dejanjem  je  neznani storilec oškodovanko oškodoval  za  150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 7. 2020
TATVINA PARFUMOV IZ TRGOVINE
Policisti  so  bili obveščeni o tatvini parfumov iz trgovine dne 3.7.2020 v skupni  vrednosti 798,93 EUR. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

6. 7. 2020
TATVINA KOLESA S POMOŽNIM MOTORJEM

Policisti   so  bili  obveščeni  o  tatvini  kolesa  s  pomožnim  motorjem. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  storilec  iz  skupne kolesarnice v stanovanjskem  bloku  izvršil  tatvino  kolesa  s  pomožnim motorjem znamke Tomos,  tipa Youngstr, ser. Št. ZZ1A24DAC00520891.  Materialna škoda  znaša okoli  300  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega  nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil.

8.7.2020 – DELOVNA NEZGODA
V  enem  izmed  podjetij  se  je  zgodila delovna nesreča pri raztovarjanju tovora z viličarjem. Reševalci so na kraju poškodovanemu nudili prvo pomoč, nadalje pa je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC.

8.7.2020
TATVINA NOSILCA KOLES
Storilec  je s parkiranega vozila odstranil nosilec koles znamke Thule, ter ga  odtujil.  Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 550 eur. Policisti bodo o navedenem obvestili državnega tožilca.

9.7.2020
VOŽNJA  POD  VPLIVOM  ALKOHOLA,  ZAČASNI  ODVZEM  VOZNIŠKEGA
DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli  v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo  ugotovljeno,  da  je  le  tega  vozil  pod  vplivom  alkohola. Zaradi navedenega  mu  je  bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

9.7.2020
TATVINA DENARNICE V LJUBLJANI
Policisti  so  sprejeli  prijavo  o  tatvini  denarnice z vsebino, ki se je zgodila  v  Ljubljani.  Ugotovljeno  je  bilo,  da je storilec po izvršitvi tatvine denarnice pregledal notranjost, kjer je našel bančno kartico ter in PIN kodo s pomočjo katere je opravil dvig gotovine na bankomatu.

10.7.2020
VLOM V GARAŽO IN TATVINA TREH KOLES

Policisti  so  bili  obveščeni o vlomu v garažo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec  s  primernim orodjem na vzvod odprl vrata garaže in tako prišel v notranjost  od  koder  je  izvršil  tatvino  treh  koles. S tem dejanjem je oškodoval  lastnika  za  okoli  250  EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10.7.2020
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno  je  bilo,  da  sta  bila  v  prometni nesreči udeležena voznik kombija  in  voznica  osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje  na  prekratki  varnostni razdalji voznika kombija. Voznica osebnega vozila  je na kraju tožila za bolečinami, zaradi česar je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno da je zadobila lahke telesne poškodbe. Skupna materialna škoda na vozilih znaša okoli 1200
EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

10.7.2020
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta bila  v  prometni  nesreči  udeležena  voznika  osebnih  vozil. Do prometne nesreče  je  prišlo zaradi nepravilne smeri in strani vožnje enega voznika. Prav  tako  je bilo ugotovljeno, da je eden izmed voznikov vozil vozilo pod vplivom  alkohola.  Ker  sta oba voznika na kraju tožila za bolečinami, sta bila  z  reševalnim  vozilom  odpeljana v UBKC Ljubljana. Skupna materialna škoda  na  vozilih  znaša okoli 5500 EUR. Policisti so povzročitelju izdali
plačilni nalog.

10.7.2020
VOŽNJA  Z  NEREGISTRIRANIM MOPEDOM BREZ ČELADE IN POD VPLIVOM
ALKOHOLA
Policisti   so   imeli   v  postopku  mladoletnega  voznika,  ki  je  vozil neregistriran moped brez čelade. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil moped  pod  vplivom  alkohola.  Policisti bodo zoper mladoletnega kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11.7.2020
VOŽNJA  POD  VPLIVOM  ALKOHOLA  IN  ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA
DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli  v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Začasno odvzeto vozniško  dovoljenje  bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

11.7.2020
VOŽNJA  POD VPLIVOM ALKOHOLA IN PREPOVEDANIH DROG TER ZAČASNI
ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli  v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo  ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola in prepovedanih drog. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Začasno odvzeto  vozniško  dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih  dneh)  ter  upoštevanju  vseh  navodil,  ki  so  podani  s  strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav  tako  vse  občane  obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si ) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here