Preventivna akcija »Ne uporabljajte telefona med vožnjo. Vozimo pametno«

0
1297
All-focus

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik je v sodelovanju z redarsko službo Občine Kamnik, Združenjem šoferjev in avtomehanikov Kamnik, Avto-moto društvom Kamnik in Policijsko postajo Kamnik danes izvajal preventivno akcijo Ne uporabljajte telefona med vožnjo. Vozimo pametno.

Preventivna akcija se je odvijala na območju Šolske ulice in Ljubljanske ulice, bila pa je namenjena ozaveščanju voznic in voznikov, da med vožnjo ne uporabljajo mobilnega telefona, ampak se varno ustavijo na primernem mestu in opravijo telefonski klic ali pošljejo SMS sporočilo. Če voznik telefonira med vožnjo, je to tako, kot bi imel v krvi 0,8 promila alkohola. Med pisanjem SMS sporočila voznik štiri krat več časa ne gleda na vozišče, kot pri normalni vožnji. Obenem so opozarjali tudi na upoštevanje uporabe varnostnega pasu.

V času preventivne akcije je bilo neposredno zaznanih 5 kršitev. Kršiteljem je bilo na kraju izrečeno opozorilo in navodilo o pravilnem obnašanju v cestnem prometu, izdan pa jim je bil tudi preventivni letak. Akcija, o kateri si lahko več preberete tukaj.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here