Kronika Policijske postaje Kamnik (od 29.6. do 5.7.2020)

0
897

29.06.2020
TATVINA DENARNICE
V naselju Mali Hrib je neznanec izkoristil nepazljivost oškodovanke in vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo iz katere je odtujil denarnico z večjo vsoto denarja in dokumenti ter odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo

TATVINA OČAL
Neznani storilec je iz stanovanja v Mostah odtujil očala in oškodoval prijaviteljico. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

30.06.2020
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka je sporočila, da je 30.6.2020 v Mercator centru v Kamniku na bankomatu Nove Ljubljanske banke našla denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, kateri je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

NE NAJDETA SKUPNEGA JEZIKA
Policisti so v Podgorju obravnavali intervencijo, kjer se je tašča nedostojno vedla do svoje snahe zaradi neopravljenih hišnih opravil. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POŽIG ZABOJNIKOV
Na Glavnem trgu v Kamniku je neznani objestnež zakuril in požgal dva zabojnika za smeti. Požar so pogasili gasilci iz prostovoljnega gasilskega društva Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

01.07.2020
VINJEN VOZNIK
V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1.16 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

INTERVENCIJA V MOSTAH
Policisti so v Mostah obravnavali intervencijo, kjer se je bivši poslovni partner nedostojno vedel in žalil prijavitelja. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

02.07.2020
VOZIL POD VPLIVOM PREPOVEDANIH SUBSTANC
Pri kontroli prometa sta policista ustavila voznika, ki se je pri postopku nervozno preplašeno obnašal in drgetal tako je bil z njim opravljen hitri test za prisotnost prepovedanih substanc z DrugWipe 6s, kateri je bil pozitiven na podlagi katerega je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je voznik na kraju odločno odklonil. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, sledi pa obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

ZASEG NEZNANE SNOVI
V Kamniku je imela policistka v postopku občana, ki mu je bila zasežena PVC samozapiralna vrečka za tobak z napisom Drum, v kateri je bila neznana zeleno-rjava posušena snov, rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

03.07.2020
GLASNA GLASBA V VOLČJEM POTOKU
Policisti so v Volčjem Potoku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi glasne glasbe. Prijaviteljica v postopku ni hotela sodelovati tako je bil kršitelj ustno opozorjen po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA
V naselju Vrhpolje je prišlo do prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami udeležencev, zaradi voznice katera je z vozilom zapeljala na nasprotni vozni pas v času ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik s tremi potniki s katerim sta trčila.
Na kraju je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG NEZNANE SNOVI NA KRIŽKEM BAJERJU
Na Križu je imela policistka v postopku občana, kateremu je bil proti potrdilu o zasegu predmetov zasežen alu zavitek z neznano belo prašnato-grudasto snovjo za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

04.07.2020
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI IN POBEGOM
Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča s pobegom zaradi neprilagojene hitrosti pijanega povzročitelja, kateri je s kraja le te odpeljal, na da bi poškodovani udeleženki nudil pomoč in svoje podatke. Voznik je bil kasneje izsleden s katerim je bil opravljen postopek. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

05.07.2020
ZASEG VOZILA
Policista sta imela v Radomljah v postopku petnajstletnika, k je vozil materino vozilo pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Obveščena mati nadobudneža, ki je sina prevzela in bila seznanjena s kršitvijo. Sledi obdolžilni predlog na OS Kamnik.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo