“Videli smo zanimivo in dinamično tekmo”

0
569

Za nogometaši Domžal je še zadnja gostujoča tekma v aktualni sezoni. Varovanci Dejana Djuranovića so v Ljudskem vrtu prikazali dobro predstavo, toda deseti prvoligaški zadetek Arnela Jakupovića ni bil dovolj za vsaj točko. Med začetnih enajst je debitiral Benjamin Markuš!

Glavni trener Dejan Djuranović je po končanem dvoboju dejal: ”Videli smo zanimivo in dinamično tekmo, kjer so se priložnosti vrstile na obeh straneh. Vratarja sta bila tokrat zelo razpoložena. Po nespretni reakciji in enajstmetrovki smo domačinu omogočili vodstvo ob polčasu, ampak odprt boj se je nadaljeval tudi v drugem delu igre. Poizkušali smo izkoristiti ponujeno, vendar Maribor je na koncu bil boljši z golom razlike.”

Z izbranimi besedami se je strateg Domžal dotaknil tudi branilca Branka Ilića, ki je z včerajšnjo tekmo zaključil dvajset let trajajočo kariero: ”Branko ima za seboj dolgo in uspešno kariero. Ob koncu svoje nogometne poti sem prav v Domžalah nekaj časa z njim igral tudi sam. Tedaj je Ilke po prihodu iz Olimpije šele začenjal. Nato je sledila mednarodna in reprezentančna kariera. Bil je na svetovnem prvenstvu, igral je v Ligi prvakov. Gre za pravega profesionalca, ki je zelo dobro skrbel zase in vselej imel pravi odnos. Z gostujočo tekmo 35. kola je zaključil poglavje profesionalnega nogometaša in vse spoštovanje do njega in njegove kariere. Verjamem, da bo tudi v prihodnosti s svojimi izkušnjami in znanjem še naprej dal nogometu nekaj več in tako uspešno vplival na mlajše fante.”

Zadnja tekmovalna obveznost bo na sporedu v sredo, ko v domači Športni park prihaja kranjski Triglav. Slednji se bo že konec tedna v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev 1. SNL pomeril z Gorico: ”Letošnja sezona je bila dolga in naporna. Rezultati povedo veliko. Celje zagotovo velja za največje presenečenje, saj imajo izredno veliko priložnost, da postanejo prvak. V prvem delu prvenstva je zelo dobro deloval Aluminij, dogajanje sta popestrila tudi oba novinca Bravo in Tabor Sežana. Gre torej za kar nekaj prijetnih presenečenj, na drugi strani se pa naša sezona v Domžalah ni odvila po pričakovanjih. Za vse poznavalce slovenskega nogometa mislim, da je prav tako presenečenje sezona Rudarja, stabilnega in tradicionalnega prvoligaša, ki bo najverjetneje ostal brez zmage. To so stvari, ki so dale pečat aktualni sezoni, prepričan pa sem, da se bodo stvari v novi sezoni iztekle malce drugače,” je sklenil Djuranović.

NK Domžale

Oglasno sporočilo