Pod koš Heliosa prihaja Američan Ryan Kriener

0
1092

Helios Sunsi so blizu končni sestavi ekipe za sezono 2020/21, potem ko se moštvu priključuje še 22-letni ameriški center Ryan Kriener.

Za Ryana Krienerja (1998, 208 cm), ki se uspešno znajde tudi na položaju krilnega centra, bo to prva izkušnja igranja v Evropi, potem ko je zadnja štiri leta igral za University of Iowa v NCAA. Predlani so z ekipo nastopali tudi na zaključnem NCAA turnirju, kjer bi jih po vsej spremljali tudi v zadnji sezoni, a so bila tekmovanja zaradi koronavirusa prekinjena. Kriener je bil lani eden pomembnejših členov ekipe Iowe; v povprečju je na parketu preživel po 18,3 minute, dosegal pa po 7,7 točke in 4,1 skoka na tekmo.

Gre za mladega, izredno talentiranega košarkarja, ki ga odlikuje dober občutek za skok, hkrati pa ima za svojo višino tudi dober met z razdalje. S svojim borbenim karakterjem se bo zagotovo hitro prikupil tudi domžalski publiki. Dodajmo, da je pri Iowi igral v paru z Luko Garzo, enim najboljših centrov v ligi NCAA ter nečakom nekdanjega slovenskega košarkarskega reprezentanta Teomana Alibegovića.

Ryan Kriener, Helios Suns: “Za otroka iz malega kraja v Iowi je podpis profesionalne pogodbe prava uresničitev sanj. Navdušen sem, da prihajam v Slovenijo in k Helios Sunsom ter čimprej spoznam nove soigralce. S trdim delom nas zagotovo čaka uspešna sezona.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Ryan je bil naša prva izbira med tujimi visokimi košarkarji in veseli smo da smo ga uspeli pripeljati v Domžale. Dobili smo ogromno pozitivnih informacij od različnih ameriških trenerjev in skavtov, ki ga spremljajo že dlje časa. Prepričan sem, da se bo hitro vklopil v novo okolje in način igranja v Evropi.”

(foto: Jeffrey Becker, USA Today Sports)
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here