Okuženi v Domu starejših občanov Kamnik

0
927

Z Doma starejših občanov Kamnik so nas obvestili, da je na današnji dan, v petek, 9. decembra 2020, skupno število okuženih 26 stanovalcev in 14 zaposlenih.
Zahvaljujejo se za razumevanje, izkazano skrb in podporo.
Prošnji za kadrovsko pomoč so se odzvali v CIRIUS-u (1 oseba) prostovoljci in študenti (2 osebi).
Kot so zapisali na spletni strani Doma starejših občanov Kamnik, je teden minil predvsem v znamenju obiskov, ki so jih po dolgem času začeli izvajati pri stanovalcih, ki so preboleli okužbo COVID-19.

»Trenutki so bili ganljivi. Naša delovna terapevtka Ksenija je s pomočjo receptork in Matica poskrbela za varno izvedbo obiskov in je bila osebno najbolj zadovoljna, ker so vsi stanovalci prepoznali svoje domače kljub »vesoljski« opremi. Žal se število okužb pri stanovalcih še vedno povečuje (na današnji dan beležimo 26 okužb pri stanovalcih). Še vedno je okužba prisotna pri 14-ih zaposlenih. Izčrpanost zaposlenih je velika prav tako pa tudi naša prizadevanja, da bomo zmogli in, da bomo lahko tudi čimprej zagotovili obiske za vse naše stanovalce. Vsaka spodbuda in misel nam veliko pomeni. Tako nam je svojo materialno pomoč in svetovanje za stanovalce in zaposlene ponudil dermatolog dr. Boris Kralj. Zaposlene je z ekološkimi izdelki razveselila organizacija Mali plac za prihodnost, zaščitne vizirje pa nam je podarilo podjetje Valba d.o.o. Spodbudne misli nam je v voščilnicah naklonila družina iz okolice Kamnika. Lokalno skrb za DSO Kamnik so izkazali tudi v Mestnih lekarnah Kamnik. Vsem iskrena hvala. Svojo veliko srčnost pri pomoči zaposlenim v rdeči coni že več tednov izkazuje prostovoljec Gorazd. Težko smo se v tem tednu poslovili od Petre, ki so jo k nam prerazporedili iz ZD Kamnik. Gorazd in Petra, le želimo si lahko srečati v življenju ljudi kot sta vidva – hvala.«

Iskreno se zahvaljujejo vsem, ki so se jim pridružili in se bodo v prihodnjih dneh še pridružili delovni ekipi Doma starejših občanov Kamnik.

Vir: Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here