Kronika Policijske postaje Kamnik (od 18.1. do 24.1.2021)

0
1187

18.1.2021
POZABIL DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil na PP Kamnik in povedal, da je na bankomatu na bencinskem servisu na Perovem v Kamniku dvignil denar, ki ga je nato pozabil v reži bankomata. Najditelja naprošamo, da ga prinese na policijsko postajo Kamnik.

POSKUS VLOMA V VOZILO
Neznanec je v Kamniku z neznanim predmetom razbil zadnje vetrobransko steklo na parkiranem tovornem vozilu in s tem povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

19.1.2021
NAJDEN MOBILNI TELEFON
Občan je na Veliki Planini na poti našel mobilni telefon znamke Samsung in ga predal policistom, ki so ga proti zapisniku o najdenih stvareh prevzeli in ga vrnili lastniku.

IZGUBIL DENAR
Občan je na pešpoti od Mercator centra Kamnik do pekarne Evropa in nato še na relaciji do Petrola na Perovem, izgubil denar v višini 2000-2500 eur, katerega je imel v žepu hlač. Najditelja vljudno naprošamo, da denar nemudoma prinese na policijsko postajo.

20.1.2021
POŠKODOVANJE FASADE V ŠMARCI
Neznani storilec je v Šmarci z mastjo namazal zgornji del fasade na betonski ograji ob stanovanjski hiši in povzročil materialno škodo. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ODPRT LOKAL IN TOČENJE ALKOHOLNE PIJAČE
Policisti so pri kontroli mestnega jedra ugotovili, da lokal na avtobusni postaji v Kamniku, kljub prepovedi po zakonu o nalezljivih boleznih obratuje. Na terasi lokala so gostje uživali pijače in se družili v skupini brez primerne obvezne zaščite. Sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu.

NASILJE V DRUŽINI IN PRIDRŽANJE
Policisti so na območju Komende obravnavali kaznivo dejanje Nasilje v družini po 191 KZ-1. Ugotovljeno je bilo, da je bivši partner prišel na naslov in kljub izrečeni sodni prepovedi poškodoval vhodna vrata in vstopil v stanovanje. Nato je izvajal psihično in fizično nasilje nad partnerko in njenim sinom ter ju med tem tudi telesno poškodoval. Policisti so storilcu odvzeli prostost in ga pridržali. V nadaljevanju je bil priveden k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je zanj odredila sodno prepoved približanja na 100 metrov oškodovancema v trajanju enega meseca.

21.1.2021
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so na Perovem obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo, kjer je neznani storilec na vzvod skozi balkonska drsna vrata poskušal vlomiti, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

INTERVENCIJA
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer se je kršitelj nedostojno vedel do prijaviteljice vpil, jo žalil z neprimernimi besedami ter ji pokazal sredinca, zaradi katerih dejanj se je počutila prizadeto in užaljeno. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

22.1.2021
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka se je zglasila na policijski postaji in prinesla najden denar, ki ga je našla na Perovem pri trgovini Tuš na bankomatu Nove Ljubljanske banke. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, kateri je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju. Kršitelju bo izdan plačil nalog.

23.1.2021
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policist je v poslovni coni Žeje kršitelju na podlagi zakona o prekrških in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegel okoli 0,5g posušene snovi rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je le ta vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

24.1.2021
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KOMENDI
Neznanec je z neznanim predmetom na vzvod skozi vrata terase vlomil v nenaseljeno hišo iz katere je odtujil manjšo vsoto denarja in daljinec za garažna vrata. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA OTROŠKIH ČEVLJEV
Neznani storilec je izpred vhoda stanovanja v stanovanjskem bloku v Kamniku odtujil dva para otroških čevljev in povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here