Kronika policijske postaje Domžale (od 3.5. do 9.5.2021)

0
1065

3. 5. 2021
VLOM V SKLADIŠČNE PROSTORE PODJETJA IN PRIDRŽANJE OSEBE
Storilec  je  na  vzvod  skozi vrata vlomil v skladiščne prostore podjetja, kjer  je  vzel  njihov prenosni računalnik znamke HP, model Probook 450 G5, sive  barve  v vrednosti 700 eur. Storilec je bil izsleden, policisti pa so mu odvzeli prostost in izvedli ustrezna preiskovalna dejanja.

3. 5. 2021
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori so policisti ugotovili, da je partner nad partnerko dlje  časa  izvajal  fizično  in  psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena  Zakona  o  nalogah  in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli  ukrep  prepovedi približevanja. Zoper osumljenca pa sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

4. 5. 2021
TATVINA PREKOPALNIKA

Storilec  je  preko  noči  izpod  nadstreška v Domžalah odtujil prekopalnik znamke  Honda,  tip  FAAJ-2062845  in  s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 250 eur.

4.  5.  2021
VOŽNJA  NEREGISTRIRANEGA VOZILA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA

DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, katerega  je  vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bil osebni avtomobil zasežen in odpeljana v hrambo. Prav tako so bile ugotovljene  še  kršitve voznika, saj le ta ni ustavil na znak policije, ni upošteval  zakonitega  ukaza policista, pri sebi ni imel potnega lista prav tako pa je odklonil strokovni pregled na prisotnost prepovedanih drog.

5. 5. 2021
TATVINA ARTIKA V TRGOVINI
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini artikla v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz  trgovine odtujil akumulatorski sesalec BCH v  vrednosti 269 Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 5. 2021
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Domžal. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod odprl  vrata  stanovanja  ter  iz  notranjosti odtujil denar. Z dejanjem je lastnik  oškodovan  za  okoli  450  EUR.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 5. 2021
VLOM V DELAVNICO V GOSPODARSKEM POSLOPJU

Policisti smo bili obveščeni o vlomu v delavnico v gospodarskem poslopju na območju  Domžal.  Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem  in  na  vzvod odprl vrata delavnice ter iz notranjosti odtujil več kosov  električnega  in  akomulatorskega  orodja.  Z  dejanjem  je  lastnik oškodovan za okoli 2.200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 5. 2021
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori so policisti ugotovili, da je izvenzakonski partner nad  svojo  partnerico  in  otroki že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje.  V  skladu  z  določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije  so  policisti  osumljencu  izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljenca pa sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

7. 5. 2021
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti  so  imeli  v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil  pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli  njegovo  vozniško  dovoljenje,  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

8. 5. 2021
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je bivši zakonski partner nad  svojo  bivšo  zakonsko  partnerico  že  dlje  časa  izvajal fizično in psihično  nasilje.  V  skladu  z  določili  60.  člena  Zakona o nalogah in pooblastilih  policije  so  policisti  osumljencu  izrekli  ukrep prepovedi
približevanja.  Zoper  osumljenca  pa  sledi  kazenska  ovadba na pristojno sodišče.

Policisti  so  beležili  tudi več kršitev Zakona o nalezljivih boleznih, za kar  so  kršitelje  opozorili  ali  jim izdali plačilne naloge s predpisano globo,  prav  tako  pa  so  podali  več predlogov pristojnemu organu zaradi kršitev veljavnih odlokov.

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE
Začela se je motoristična sezona. Vsem voznikom enoslednih vozil svetujejo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je  asfaltna  površina  še  hladna  in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik.  Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne tudi udarne jame in  veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti voznikov motornih kolesa  pa  najverjetneje  še  vedno  niso na ravni lanskih. Pri vožnji naj vozniki  enoslednih  motornih  vozil  dosledno uporabljajo zaščitne čelade,
mopedi in motorna kolesa pa morajo biti tehnično brezhibna in registrirana. Ob   ugotovljenih  kršitvah  lahko  policisti  izrečejo  globo,  ob  hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

OPOZORILO COVID 19

Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna
vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si
.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here