Judo zveza Slovenije podelila priznanja za najboljše judoiste/ke in ekipe za leto 2020

0
1082

Kot vsako leto je tudi letos Judo zveza Slovenije po končanem tekmovalnem letu podelila diplome najuspešnejšim posameznikom in ekipam. Tudi letos je Judo klub Komenda prejel kar nekaj pohval za odlične uvrstitve. Žal je letos prireditev potekala le virtualno, kljub temu pa smo se prispelih diplom zelo razveselili. Taka nagrada je potrditev za težko pridobljene točke na tekmovanjih in dodatna vzpodbuda za nadaljnje treninge.

Med posamezniki, v kategoriji starejših deklic U14 je celo leto 2020, brez enega samega poraza na najvišji stopnički kraljevala ena izmed naših najperspektivnejših tekmovalk HAYA VEINHANDL OBAID, ki je tudi po točkah na lestvici uspela ohraniti vodilno 1. mesto. (210 točk). Haya si je 1. mesto v konkurenci 70 deklet v sezoni 2020 zaslužila s šestimi 1. mesti in brez enega samega poraza. Bila je tudi državna prvakinja 2020.

Ekipno se je Judo klub Komenda najvišje uvrstil in prejel diplome v naslednjih kategorijah:
Mlajše deklice U12 – 2. mesto, Mlajši dečki U12, prav tako 2. mesto ter Starejše deklice U14 osvojeno 3. mesto. Tako kot mlajši dečki U12 JK Komenda, so se tudi mlajše deklice U12 ekipno za leto 2020 uvrstile na 2. mesto od 51 slovenskih klubov, ki so tekmovali na pokalnih in mednarodnih tekmovanjih v Sloveniji ter na državnem prvenstvu.

Do desetega mesta v posamičnem tekmovanju so se uvrstili še:
MAJ LOKAR GROS je osvojil 6. mesto v posamičnem točkovanju v kategoriji U16 mlajši kadeti, v konkurenci 134 tekmovalcev. Priboril si je 2 zmagi, eno drugo in eno sedmo mesto. Bil je tudi državni podprvak.
ŽIGA PAHOR je osvojil 10. mesto v posamičnem točkovanju v kategoriji U14 starejši dečki.
Žiga je 10. mesto v sezoni 2020 osvojil v konkurenci 225 tekmovalcev. Priboril si je 10 zmag, dvakrat drugo, dvakrat tretje in enkrat sedmo mesto na državnem prvenstvu 2020.

Klubsko točkovanje je Judo klubu Komenda na koncu sezone prineslo 15. mesto na slovenski judo lestvici. Čeprav je lansko leto odpadlo kar nekaj tekmovanj in smo se borili tudi s Covid-19, smo se z našimi tekmovalci uspešno borili in v skupnem seštevku vseh starostnih kategorij zasedli 15. mesto izmed 55. registriranih slovenskih klubov. Na uvrstitev smo zelo ponosni, saj smo jo dosegli brez tekmovalcev v kategorijah članov, mlajših članov in starejših kadetov.

Čestitke vsem tekmovalcem, ki so se uspešno borili in doprinesli točke ter trenerjem, ki so jih dobro pripravili in vodili.

Katarina Kumer

 

 

Oglasno sporočilo