Kronika policijske postaje Domžale (od 29.6. do 4.7.2021)

0
651

29. 6. 2021
HIŠNE PREISKAVE

Policisti so na podlagi odredb sodišča opravili hišni preiskavi. Pri prvi hišni preiskavi iskanega orožja policisti niso našli, so pa zasegli naboje, katere bodo poslali v analizo. Zoper kršitelja bodo policisti uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu. Nadalje so policisti na podlagi pridobljene odredbe sodišča opravili še drugo hišno preiskavo in med njo zasegli več sadik prepovedane rastline, katere bodo poslane v analizo. Zoper kršitelja bodo policisti uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

29. 6. 2021
INTERVENCIJA

Policisti so bili obveščeni o sporu občanov. Ugotovljeno je bilo, da sta se sprla občana, pri čemer je eden med prepirom segel po nevarnem orodju, s katerim bi lahko hudo poškodoval soudeleženega v prepiru. Policisti so sprejeli prijavo in bodo zoper storilca na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo.

29. 6. 2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateri je imeli v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

30. 6. 2021
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLENJA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

30. 6. 2021
DRZNA TATVINA IZ STANOVANJSKE HIŠE

Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca pristopila do stanovanjske hiše. Tam je eden od storilcev pod pretvezo da je delavec mobilnega operaterja iz hiše zvabil oškodovanko, kar pa je izkoristil drugi storilec in iz notranjosti hiše odtujil denar, fotoaparat in zlatnino. Z opisanim sta storilca lastnico oškodovala za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 7. 2021
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je partner nad partnerko dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu
izrekli ukrep prepovedi približevanja, kateri je bil s strani dežurne sodnice sodišča v Ljubljani potrjen in podaljšan še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

2. 7. 2021
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so v postopku ugotovili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Opravljen je bil hitri test za prepoznavanje znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, kateri je bil pozitiven. Vozniku je bil nadalje odrejen strokovni pregled, katerega je opravil na ISM-ju v Ljubljani. Zaradi navedenega so policisti vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim
predlogom poslali na pristojno sodišče.

3. 7. 2021
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v kateri je udeležen voznik motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je voznik motornega kolesa zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v levi del osebnega avtomobila voznice in po trčenju padel po tleh. Voznik motornega kolesa je bil s kraja z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC v Ljubljano. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini cca. 1.100 EUR.
Policisti bodo vozniku motornega kolesa naknadno zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

4. 7. 2021
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so v postopku ugotovili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Opravljen je bil hitri test za prepoznavanje znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, kateri je bil pozitiven. Vozniku je bil nadalje odrejen strokovni pregled, katerega pa je voznik odločno odklonil. Zaradi navedenega so policisti vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno
odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

4. 7. 2021
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je izven zakonski partner nad svojo partnerico že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

MOTORISTIČNA SEZONA
Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vabimo vas, da obiščete spletno stran Policije na povezavi ” https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/nasveti-za-vecjo-varnost-motoristov “, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete lahko najdete tudi na YouTube kanalu “Slovenska policija”. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

OPOZORILO COVID 19
Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo