Prenovljena vstopna točka na Šumberku

0
1570

Dela so končana, odpravljajo se zadnje pomanjkljivosti. Dela je izvajalo podjetje LAVACO d.o.o., vrednost del je znašala 50.461,00 €.
Na zahodnem delu hriba, ob vznožju Šumberka smo uredili novo vstopno točko, ki nas vodi po gozdni učni poti Šumberk. Na novo urejeno območje vstopa v gozd se nahaja med cesto Pod hribom in Kinološkim društvom Domžale. Ohranili smo gozdno cesto, ki poteka skoraj po sredini celotnega prostora, zato je ta razdeljen na več elipsasto zasnovanih zbirališč, opremljenih z urbano opremo. Ohranili smo obstoječ pitnik za vodo. Sekundarno učilnico na prostem, oziroma ureditev prostora za sedenje in počitek, smo umestili v gozdni rob na severozahodu območja, z namenom zagotavljanja sence v vročih dneh. Umestitev parkirišča v ta del, zaradi vegetacije in terena ni mogoča in tudi ne primerna. Za kolesarje so dodana stojala za kolesa.

Občina Domžale, Urad župana

Komentar:

Vse kaže na to, da za iskanje najugodnejšega ponudnika ni več interesa. Javnega denarja je očitno dovolj, saj ima naša občina enega izmed največjih proračunov v državi.
Iz zapisanega sklepamo, da so več ali manj vse ohranili. Ni pa ravno prijeten pogled na ogromne skale – balvane, kar naj bi služilo kot ograda pred neželenim parkiranjem. Je pa to vsekakor najcenejša rešitev ob še eni predragi investiciji in nikakršni dodani vrednosti.

Ste vedeli, da Pravljična pot poteka po nekdanji Lisičkini poti? Dodali so nove usmerjevalne table, nekaj otroških igral in plačali krepko čez 50.000 EUR

Pred urejanjem dostopne točke

Pravljična pot za pravljično ceno

Poti in stranpoti pravljične poti Šumberk

4.041,13 EUR za igralo v gozdu. Za otroke gre, ne?

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here