Glavni trener Domžal Dejan Djuranović po prvi tekmi s Honko

0
993

Letošnji tretji evropski obračun rumenih bojevnikov se je zaključil z neodločenim izidom. Zadetek Arnela Jakupovića, ki je bil natančen v 69. minuti, je zgolj nekaj trenutkov kasneje izničil Jean Marie Dongou.

Glavni trener Domžal Dejan Djuranović je po prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo povedal: ”Dvoboj je potekal po pričakovanjih. Nasprotnik, ki rad drži žogo, je poskušal s protinapadi in po zaslugi tega je tudi prišel v nekaj zrelih priložnosti. Dobro so bili postavljeni in težko jih je bilo prebiti. Na drugi strani smo morali biti potrpežljivi in vztrajni. Do zaključkov smo uspeli priti že v prvem polčasu, a nenatančno. V nadaljevanju gol za vodstvo, nato pa je zaradi naivnosti in neizkušenosti določenih igralcev prišel izenačujoči zadetek. Ko dva nogometaša ostaneta neaktivna v igri bi morali prekiniti akcijo in žogo izbiti v avt. To nismo storili in takoj po izgubljeni žogi je sledila kazen. Vemo, da gol v gosteh ni več aktualen, zato smo še naprej v enakem položaju kot pred tekmo.”

O številnih protinapadih: ”Dejstvo je, da če si višje postavljen, potem poskušaš nasprotnika s pritiskom držati stran od lastnega gola. Za svojim hrbtom posledično puščaš veliko prostora in ko te tekmec izigra, je nemudoma zelo nevarno. Takšne stvari se med tekmo zgodijo in se tudi bodo še dogajale. Nočemo se postaviti na lastno polovico in zgolj čakati, da nasprotnik drži žogo v svojih nogah. Na to je potrebno biti pripravljen in kljub dvema napakama, ko smo bili malce predaleč od gostujočega napadalca, smo se uspeli rešiti.”

Kako bo na Finskem? ”Mislim, da bo Honka tudi na drugi tekmi prikazala podobno predstavo. Oboji potrebujemo zmago, zato kalkulacij na Finskem ne bo. Učinkovitost je pogojena s kvaliteto in s pravimi rešitvami ter kvalitetnimi zaključki si lahko uspešen. Že v prvem polčasu smo imeli situacije, kjer bi lahko boljše zaključili, vendar potrebno je vztrajati. Takoj na začetku sezone je težko biti v idealni formi, zato sem prepričan, da bo s tekmami prišla tudi učinkovitost pred vrati tekmeca.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here