Informacije o nudenju pomoči družinam pri nakupu šolskih potrebščin

0
1138

Z Območnega združenja Rdečega križa Kamnik so nas obvestili, da lahko tisti socialno ogroženi prebivalci občin Kamnik in Komenda, ki jim Center za socialno delo v celoti odreče dodatek oziroma izredno socialno pomoč ali minimalno presegajo cenzus, z vlogo zaprosijo za nakup šolskih potrebščin. O vlogi bo odločala Komisija za socialna vprašanja Območnega združenja Rdečega križa Kamnik. 

Komisija bo obravnavala vse okoliščine posameznega primera, vlogi pa je potrebno priložiti ustrezna dokazila o finančnem stanju in negativni odločbi Centra za socialno delo Kamnik.

Sicer pa starši za nakup šolskih potrebščin lahko najprej koristijo bone, ki jih je izdala Vlada Republike Slovenije, zatem imajo pravico do izredne socialne pomoči na pristojnem Centru za socialno delo, v kolikor bi jim le-ta odrekel pomoč, pa se z vlogo lahko obrnejo tudi na Območno združenje Rdečega križa Kamnik.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Območno združenje Rdečega križa Kamnik (Ljubljanska cesta 1, telefon: 01 831 16 97, elektronska pošta: kamnik.ozrk@ozrks.si, spletna stran: ww.kamnik.ozrk.si).

Besedilo: Območno združenje Rdečega križa Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here