Letos na kamniški Kamfest z vlakom!

0
1266

Kamniški poletni festival Kamfest letos vstopa v svojo 18. edicijo, tokrat v praktično neokrnjeni obliki. Obiskovalce vabimo na šest prizorišč, na katerih se bo v devetih dneh, od 6. do 14. avgusta, zvrstilo kar 55 dogodkov. Koncertom raznovrstnih glasbenih zasedb smo dodali še gledališče za otroke, ulično gledališče, razstave, inštalacije, vrača se tudi legendarni unikatni kamfestovski športni dogodek tako imenovani tek s feršterkerjem na Mali grad.

Letošnji festivalski dogodki so pripravljeni tako, da jih lahko, z izjemo nedelje, obiščete kar z vlakom. Za Oder Zaprice izstopite na glavni železniški postaji Kamnik, za Otroški in Mestni oder in Oder Pr’ Goslač na najlepši postaji Kamnik – Mesto, do Odra Barutana pelje tunel, izstopite pa na zadnji postaji Kamnik – Graben.

Po dveh letih je Kamfest ponovno zares mednarodno obarvan. Nastopajoči prihajajo iz Srbije, Avstrije, Slovaške, Estonije, Francije, Švedske in Rusije. In prav največja festivalska noviteta, ki smo jo poimenovali Oder Pr’ Goslač, bo na Glavnem trgu gostila najbolj pisano druščino nastopajočih. V sodelovanju s projektom Godalkanje, ki bo vzporedno potekal v gostoljubnem Mekinjskem samostanu, se bo v času festivala zvrstila množica nastopov izjemnih glasbenikov, večinoma obarvanih z vplivi in različnih evropskih kultur.

Kreativna četrt Barutana bo na severnem delu Kamnika poskrbela za urban del Kamfesta. Sodobno zastavljen glasbeni program, prepleten s »kabarejem« in »klovnado«, bo okrepljen z inštalacijama dveh najvidnejših Kamničanov Tadeja Droljca in Oliverja Pilića. Na slovitem barutanskem zidu bo razstavljal fotograf Nino Raković, grafit na prireditvenem prostoru pa bo delo Endija Edin Pašića, ki je ustvarjal pod mentorskim vodstvom Ivana Mitrevskega.

Tudi tokratni Kamfest je pod vodstvom glavnega producenta, Kulturnega društva Priden možic, združil številne zanimive soproducente, in sicer pod imeni Festival SONICA, Zavod za ENO glasbo, Arhitektna skupina Štajn, Mestni kino Domžale, JSKD, Medobčinski muzej Kamnik, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Občina Kamnik in Mladinski center Kotlovnica.

Spremljajte nas na https://www.kamfest.org in pridete v mesto na Kamfest 2021.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here