Kronika policijske postaje Domžale (od 11.10. do 17.10.2021)

0
1101

11. 10. 2021 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori  so  policisti  ugotovili,  da je partner nad svojo družino  že  dlje  časa  izvajal  fizično  in  psihično nasilje. V skladu z določili  60.  člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu  izrekli  ukrep  prepovedi približevanja, kateri je bil s strani
dežurne  sodnice  sodišča  v  Ljubljani  potrjen in podaljšan še za 15 dni. Policisti  bodo  zoper  osumljenega  podali  kazensko  ovadbo  na pristojno sodišče.

11. 10. 2021 – VLOM V SKRINJICO ZA POBIRANJE PROSTOVOLJNIH PRISPEVKOV
Policisti  so bili obveščeni o vlomu v skrinjico za pobiranje prostovoljnih prispevkov.  Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vstopil v cerkev  ter  s  primernim orodjem na vzvod odprl vratca skrinjice in iz nje izvršil  tatvino  gotovine. Materialna škoda znaša okoli 140 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 10. 2021 – TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA
Policisti  so bili obveščeni o tatvini električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo,  da je neznani storilec izpred trgovine, ko se je oškodovanec nahajal v trgovini, izvršil tatvino črnega električnega skiroja znamke Urban Glide, tip  ride  100 pro, neznanih serijskih številk. Prav tako je oškodovanec na skiroju  imel  puščeno  torbico z osebnimi dokumenti. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 420 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

11. 10. 2021 – PRIDRŽANJE PO 157/2 ZKP
Policisti   so  odvzeli  prostost  in  odredili  pridržanje  po  157/2  ZKP osumljencu,  kateri  je  osumljen  večih  vlomov  v  stanovanjske  hiše. Po opravljeni  hišni  preiskavi  je  bil osumljeni s kazensko ovadbo izročen v nadaljnji  postopek  pri  dežurnemu  preiskovalnemu  sodniku,  kateri je po zaslišanju zoper osumljenega odredil sodno pridržanje.

12. 10. 2021 – TATVINA KOLESA
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  iz odklenjene drvarnice ob stanovanjski hiši odtujil tam parkirano  moško  gorsko kolo Scott Scale 950, sive barve in s tem lastnika oškodoval  za  okoli  800  EUR.  Policisti  v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13.  10. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA
DOVOLJENJA
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je  bilo,  da  je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala  izven  vozišča  in  tam  trčil  v drog oznake za plin in vodo. V postopku  z  voznico  so  policisti ugotovili, da je le ta osebni avtomobil vozila  pod  vplivom  alkohola,  zaradi  česar  so ji začasno odvzeli njeno
vozniško  dovoljenje. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 1.500 EUR. Policisti bodo začasno odvzeto vozniško dovoljenje skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

13. 10. 2021 – TATVINA KOLESA
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  iz  zaklenjenega  strešnega nosilca parkiranega osebnega avtomobila odtujil kolo znamke Cube Attention, grafitno sive barve in s tem lastnika  oškodoval  za  okoli  1.100  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14.  10.  2021  –  PREPREČITEV URADNEGA DEJANJA IN KRŠITEV ZAKONA O VARSTVU JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti  so  bili s strani veterinarske inšpektorice seznanjeni, da občan pri  njihovem nadzoru nad živalmi grozi in je verbalno nasilen. Ugotovljeno je  bilo,  da  sta  veterinarski  inšpektorici iz Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo  in  varstvo  rastlin,  pri  občanu  želeli opraviti kontrolo izvrševanja  ukrepa  po  ureditveni  odločbi.  Oskrbnik  goveda  se  je nad opisanim  močno  razburil,  na  njegovo  početje  pa  sta  ga  inšpektorici opozorili,  pri  čemer  pa  oskrbnik  njunih  opozoril ni upošteval in je z vpitjem,  mahanjem  z  rokami in grožnjami nadaljeval. Zaradi opisanega sta inšpektorici  prekinili z uradno nalogo in obvestili policijo. Policisti so na kraju inšpektoricama nudili asistenco pri izvedbi postopka, med nudenjem le  te pa je oskrbnik kršil določila Zakona o varstvu javnega reda in miru,
zaradi  česar  so  mu  policisti  izdali  plačilni  nalog.  Prav  tako bodo policisti  zoper  oskrbnika  po  vseh  zbranih  obvestilih  podali ustrezni zaključni akt na tožilstvo.

14. 10. 2021 – VLOM V NOVOGRADNJO IN TATVINA TOPLOTNE ČRPALKE
Policisti  so bili obveščeni o vlomu v novogradnjo. Ugotovljeno je bilo, da je  neznani  storilec na zunanji strani novogradnje odstranil zunanjo enoto toplotne  črpalke  in  jo  odtujil.  Nato je s primernim orodjem, na vzvod, skozi  atrijska  vrata,  vlomil  v  novogradnjo in iz kurilnice novogradnje odtujil  še  tam  nameščeno  notranjo  enoto  toplotne  črpalke. Z opisanim dejanjem  je  neznani  storilec  podjetje  oškodoval  za  okoli 10.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.10.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je  NN  voznik zaradi vožnje po nasprotni strani smernega vozišča  trčil  v  vozilo  oškodovanca,  ki  je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal  po  svojem voznem pasu. NN voznik je nato odpeljal naprej, ne da bi  nudil  svoie  podatke  oškodovancu  in  mu  s  tem  povzročil okoli 300 materialne  škode  na  vozilu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v
smislu izsleditve neznanega voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

15.10.2021 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v  vrtno  lopo.  Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je  NN  storilec  iz  zaklenjene vrtne lope odtujil moško gorsko  kolo  in  tlačni  čistilnik,  da  da  je  na neznan način odstranil ključavnico  obešanko  in  s  tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 1430 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.10.2021 – TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o tatvini električnega skiroja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz odklenjenega pomožnega prostora vzel električno  skiro  in  čistilec,  ter  s tem dejanjem oškodoval lastnika za 1157,2 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.10.2021  – TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o tatvini električnega skiroja. Na kraju je bilo  ugotovljeno,  da je NN storilec s sobe ob vhodnih vratih v odklenjeni stanovanjski  hiši,  odtujil  električni  skiro in s tem dejanjem oškodoval lastnico  za  okoli  500  EUR.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 10. 2021 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori  so  policisti  ugotovili,  da je partner nad svojo družino  že  dlje  časa  izvajal  fizično  in  psihično nasilje. V skladu z določili  60.  člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu  izrekli  ukrep  prepovedi približevanja, kateri je bil s strani
dežurne  sodnice  sodišča  v  Ljubljani  potrjen in podaljšan še za 15 dni. Policisti  bodo  zoper  osumljenega  podali  kazensko  ovadbo  na pristojno sodišče.

16.10.2021 – POŠKODOVANJE VOZILA NA PARKIRIŠČU
Policisti  so  bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirišču. Na kraju je  bilo  ugotovljeno, da je NN storilec namerno poškodoval vozilo in sicer je z neznanim predmetom poškodoval prednja desna vrata ter razbil  steklo na zadnjih  desnih  vratih.  S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 200 EUR.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16.10.2021 – TATVINA ARTIKLOV IZ TRGOVINE IN PRIJETA OSEBA PRI TATVINI
Policisti  so bili obveščeni, da imajo v trgovini zadržano osebo, katera je odtujila več različnih deodorantov v skupnem znesku 387,45 EUR. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je osumljenka artikle dala v svojo torbo in odšla mimo blagajne  iz  trgovine.  Do  prihoda  policistov  jo  je  na kraju zadržala zaposlena  oseba.  Izdelki so bili osumljenki zaseženi in vrnjeni trgovini. Policisti  bodo  zoper  storilko  napisali  kazensko  ovadbo  na  pristojno
sodišče.

16.10.2021 – ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti  so  imeli  v postopku voznico osebnega avtomobila. V postopku je bilo  ugotovljeno,  da  voznica  vozilo  vozila  brez veljavnega vozniškega dovoljenja  in  pod  vplivom  alkohola.  Na  podlagi  23. člena ZPrCP so ji policisti  vozilo  zasegli  in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Policisti  bodo  zoper  kršiteljico  podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

16.10.2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je  NN  storilec  na  vzvod  vlomil skozi pritlično okno, vstopil  v  stanovanjsko  hišo  in  iz  nje  odtujil  nakit in denar. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 10.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16.10.2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je NN storilec s primernim orodjem na vzvod najprej odprl pritlično  okno,  v  nadaljevanju  pa  še balkonska vrata. In tako prišel v notranjost  stanovanjske  hiše,  katero  je pregledal, nato pa iz neznanega vzroka,  ne da bi karkoli odtujil, kraj zapustil, tako da je dejanje ostalo pri  poskusu.  S  tem  dejanjem  je  oškodoval  lastnika  za  okoli 400 EUR
materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17.10.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POGOM
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je neznani voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil  v  drevo,  nato  pa  ga  je  odbilo v kovinsko – betonsko ograjo pri stanovanjski  hiši. Po trčenju je neznani voznik s kraja odpeljal, ne da bi nudi  svoje  podatke  oškodovancu  oz. lastniku betonske ograje. Materialna škoda  na  ograji  znaša  okoli  300  EUR.   Policisti so neznanega voznika
naknadno izsledili in mu izdali plačilni nalog.

17. 10. 2021 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori  so  policisti  ugotovili,  da je partner nad svojo partnerko  v  prisotnosti  otroka  že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje,  z  njo  grdo  ravnal  in  jo z omejevanjem njenih enakih pravic v skupnosti  spravljal  v  podrejeni  položaj.  V skladu z določili 60. člena Zakona  o  nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep  prepovedi  približevanja.  Policisti  bodo  zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd.)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here