Kronika Policijske postaje Kamnik (od 3.1. do 9.1.2022)

0
804

3.1.2022
SPUŠČEN PES
Policisti so bili s strani občanke obveščeni o spuščenem psu, ki lula in kaka po njihovi parceli, zaradi česar so odšli na območje Nasovč, kjer je bila ugotovljena lastnica živali. Zaradi neprimernega zavarovanja živali, je bil kršiteljici izdan plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

OSTAL BREZ VAVČERJA
Občan je počitnikoval v hotelu Kompas Kranjska Gora in je ob zaključku vsega lepega ugotovil, da je neznani storilec v njegovem imenu že izkoristil vavčer in lepo užival. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

ZLORABA BANČNE KARTICE
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila zlorabo bančne kartice, s strani neznanega storilca. Le-ta je preko medmrežja pridobil podatke kreditne kartice in v nadaljevanju opravil tri spletne nakupe in jo oškodoval. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

4.1.2022
PROMETNA NESREČA
V industrijski coni Žeje se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VLOM IN TATVINA BAKRA
Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali vlom v podjetje. Dva zamaskirana neznanca, sta na vratih zlomila ključavnico obešanko, vstopila v objekt iz katerega sta odtujila eno paleto posrebrenih izdelkov iz bakra in s tem oškodovala podjetje za kar veliko vsoto. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper nepridiprava kazenska ovadba na pristojno sodišče.

5.1.2022
TATVINA ELEKTRIČNEGA SKUTERJA
Izpred stanovanjske hiše na Šutni je neznanec, odtujil invalidski električni skuter, model J100FL-S, ser. št. 1709290, črne barve, letnik 2017. Lastnica ga za svojo mobilnost nujno potrebuje. Kaj je več kot očitno nesočutnega nepridiprava pripeljalo do tega dejanja policisti še preiskujejo.

OKRAŠENA HIŠA
Nepridiprav je zgrešil odlagališče za smeti in tako na Parmovi ulici v Kamniku, z motornim oljem polil fasado hiše in pa prag pred vhodom. Kaj je pripeljalo neznanca do tega dejanja ugotavljamo, sigurno pa ne novoletno okraševanje hiše. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

6.1.2022
HIŠNA PREISKAVA
Policisti so v Kamniku na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, na kateri so iskali orožje, zasegli pa so cca. 25 g neznane snovi rastlinskega izvora. Zoper prekrškarja sledi hitri postopek z odločbo.

SVOJEGLAVA OBČANKA
Občanka se je zglasila v Zdravstvenem domu Kamnik in zaradi neizpolnjenih PCT pogojev ostala pred vhodnimi vrati. Namesto, da bi kršiteljica svojo energijo pravilno usmerila in opravila kar je potrebno, se je nedostojno vedla do zaposlene na vhodu in jo oštela z zelo neprimernim besediščem in za dolg jezik prejela plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

7.1.2022
OKAJENI VOZNIK
Policisti so imeli v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Ker je imela voznikova sapica preveč oktanov, mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, voznik pa se bo po hitrem postopku srečal tudi s sodnikom, ki pa bo njegovo denarnico olajšal za kar nekaj rund.

ŽURKA V LOKALU
Policisti so posredovali v lokalu v Kamniku, kjer so žurirali gostje ob predvajanju glasne glasbe, s katero si je zaposlena prislužila plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru, za kršitev obratovalnega časa pa sledi poročilo drugemu prekrškovemu organu.

8.1.2022
PREDRZNA VLOMILCA
Neznana storilca sta preko noči v naselju Vrhpolje, pristopila do vrat kurilnice, kjer sta s primernim orodjem na vzvod odprla vrata in vstopila. Storilca je opazil sosed in o tem po telefonu obvestil in zbudil oškodovanca in s tem posledično storilca pregnal iz hiše. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

VLOM V GARAŽO
V jutranjem času so bili policisti obveščeni, da je, zaenkrat še neznani storilec, vstopil v pomožni objekt garažo na naslovu iz katere pa ni ničesar odtujil in tako povzročil le materialno škodo. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

9.1.2022
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli na območju Komende v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

TATVINA DENARNICE V VOLČJEM POTOKU
Neznani storilec je iz odklenjenega vozila, na naslovu odtujil denarnico, v kateri je bila večja vsota denarja in dokumenti. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Policijska postaja Kamnik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Z javnim razpisom je Občina Domžale naročila projekt celovite energetske sanacije za celotni objekt v skladu z razpisnimi pogoji EKO sklada RS. Projekt je izdelan do faze PZI (Projekt za izvedbo z vsemi potrebnimi detajli in popisi). Včeraj, 25. oktobra 2018, je bil projekt PZI, v skladu s pogodbenimi določili, prevzet in predan upravniku objekta SPB-1, Aktiva upravljanje, ki se je v imenu lastnikov prijavil na javno povabilo za financiranje dokumentacije. Dokumentacijo je v celoti financirala Občina Domžale.
Projekt obsega prenovo vseh streh, vseh fasad, tlakov v pritličju in uravnoteženje ogrevalnega sistema na podlagi zahtev in standardov EKO sklada RS, kar bo omogočilo pridobitev nepovratnih sredstev sklada, kakor tudi ugodne kredite za prenovo.
Projekti so pripravljeni tako, da se bo sanacije mogoče lotiti po fazah (objektih). Občina Domžale si prizadeva, da se bodo lastniki odločili za sistemski pristop k prenovi objekta v skladu z izdelanimi načrti. Še naprej bo Občina Domžale aktivno sodelovala z upravnikom objekta oz. predstavniki etažnih lastnikov z namenom, da se realizira že večletni cilj – ureditev objekta SPB-1.
Občina Domžale, Urad župana
Foto: Vido Repanšek

Kaj si, z razliko od župana oz. občinske politike, želimo Domžalčani?
Križišča preurediti v krožišča, športno dvorano, pokriti bazen, podkleteno parkirišče pod makadamom pri Vele, nižje cene komunalnih položnic, manj reklamnih tabel v centru mesta, odkup nekdanje tovarne Univerzale, bivšega Kovinarja (hiše pri občini, kjer je danes trgovina Sam) in prostorov v nekdanji Metalki, ki bodo dajali programe za Domžalčane – od dnevno-varstvenega centra, do programov za mlade, izobraževanje, podjetništvo in še kaj bi se našlo za bolj prijetno bivanje.
Te želje so nam sporočali bralci, a nismo vedeli komu naj jih posredujemo, saj Občinski svet v tem mandatu ni izpolnjeval svojega poslanstva.

Oglasno sporočilo