“V tekmo smo krenili po željah”; Husmani v “Klubu 200”

0
178

Varovanci Dejana Djuranovića so na četrti letošnji tekmi Prve lige Telemach zabeležili tretjo zmago! Ljubljanski Bravo je na domači zelenici padel s 3:0, med strelci sta bila dvakrat Arnel Jakupović (14., 61.) in znova tudi Benjamin Markuš (56.).

Glavni trener Dejan Djuranović o tretji zaporedni zmagi: ”Po željah smo dobro krenili v tekmo. Ekipa kaže zrele predstave, deluje samozavestno, odločno in za to smo nagrajeni. Hiter gol je stvari olajšal, saj je po vodilnem zadetku vedno lažje. Vedeli smo, da je Bravo najbolj nevaren preko neposrednih globinskih žog skozi sredino. To nam je uspelo nevtralizirati. V drugem polčasu smo tekmecu sicer dovolili dva zaključka, kjer pa je Mulalić posredoval na nivoju. Z deveto ničlo v obrambi smo seveda zadovoljni, na drugi strani pa vemo, da bomo prišli v priložnosti. Pred vrati tekmeca nam uspeva zelo dobro, a sami že razmišljamo o naslednjih tekmah.”

O hitrem povišanju prednosti: ”Ko dosežeš dva gola v samo nekaj minutah in s tem še dodatno dotolčeš nasprotnika, je lažje igrati. Kmalu za tem smo opravili kar nekaj menjav, osvežili moštvo, dali priložnost za igro tudi drugim fantom, kot so Perc, Podlogar, Vuk, Repas in Martinović, ki so jo znali izkoristiti.”

O napornem sporedu: ”Želimo nadaljevati v tem ritmu. Tekme si bodo za vse prvoligaše v naslednjih tednih hitro vrstile. Najprej nas čaka Aluminij, nato doma Mura. Napovedovali smo, da si želimo imeti ekipo za zgornji del lestvice in pri tem bomo vztrajali tudi v prihodnje. Naš cilj so namreč višja mesta na razpredelnici državnega prvenstva.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič


Husmani v “Klubu 200”

Zeni Husmani se je z nastopom proti Bravu vpisal v zgodovino, saj je po Luki Elsnerji in Slobodanu Vuku postal tretji posameznik z 200 ligaškimi nastopi v rumenem dresu! 31-letni vezist je za rumeno družino debitiral 12. julija 2012 na domači tekmi s Celjem, magično mejo pa je presegel natanko deset let kasneje. Med trenutnimi člani ekipe je zelo blizu temu tudi osrednji branilec Gaber Dobrovoljc, ki je med elito doslej zbral 195 nastopov.

Večna klubska lestvica po številu ligaških nastopov:

Luka Elsner – 227
Slobodan Vuk – 212
Zeni Husmani – 200
Juninho – 197
Gaber Dobrovoljc – 195
Nejc Vidmar – 181
Darko Zec – 165
Andraž Kirm – 152
Ivan Knezović – 147
Senijad Ibričić – 144

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo