30. jubilejno Karate-DO državno prvenstvo S.K.I.F. zveze Slovenije 2022

0
453

Karate-Do klub Atom Domžale, je s 21. zlatimi, 7. srebrnimi in 3. broastimi medaljami, dosegel skupno drugo mesto, na jubilejnem, 30. SKIF DP, Ruše, 9. 4. 2022. Skupno so najboljši rezultat dosegli tekmovalci in tekmovalke Kuzme-Tromeje. Tretje mesto, Gortina Muta, četrti Š.D. Ruše, peti Kanazawa Dojo Maribor, itd.
Najboljši tekmovalci za Domžale so bili, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, mlajši dečki, s kar petimi zlatimi medaljami, Jakob Šernek, trikrat 1.mesto in trikrat 2.mesto in v prestižni članski kategoriji mojstrov, trikratni prvak Andrej Neškoski, najboljši v katah – Gankaku, kumite kategorija do 75kg in v absolutni kategoriji kumite-borbe moški.
Za Domžale, so v svojih skupinah tekmovali, kate:
1. mesta: Benjamin Flisar, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Liam Letić, Jakob Šernek, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Matic Plavec, Bernarda Flisar, Branka Strauss, Boris Deršek, Andrej Neškoski, člani. Kate ekipno, starejši dečki, Tlhaolang, Letič, Strauss in mladinci, Dragar – posamezno tretje mesto, Strauss, Šernek.
Kumite – borbe: 1.mesta, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Liam Letić, Jakob Šernek, Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, Andrej Neškoski, absolutno moški in -75kg;
2.mesta: Benjamin Flisar, Jakob Šernek, Bernarda Flisar;
Nekaterim so leta dovoljevala in so nastopali v več skupinah in tudi tam dosegli najvišja mesta.
Shotokan karate-do internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO) je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2022 izvedla 30. Jubilejno Državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije.
V skladu s Tekmovalnim pravilnikom S.K.I. zveze Slovenije je Državno prvenstvo deljeno na kvalifikacijski in finalni del državnega prvenstva. Tako sta bila organizirana 1 (en) kvalifikacijski turnir, Gortina Muta in finale – državno prvenstvo za leto 2022, Ruše.
V skladu z Tekmovalnim pravilnikom se je na Državno prvenstvo uvrstilo osem (8) najboljših v skupini ter enako najboljših ekip. Tekmovalci in tekmovalke ter ekipe v katah so prenašali osvojene točke na kvalifikacijskem turnirju samo za klube. Državni prvak je postal tisti, ki je dejansko zmagal na finalnem turnirju. Najboljši klub pa je postal tisti klub, ki je osvojil največ točk iz kvalifikacijskega in finalnega turnirja. Upoštevale so se tudi točke na osnovi številčne udeležbe po skupinah.
Zenmedia


Oglasno sporočilo