15. Maraton Alpe Scott v znamenju mednarodne udeležbe in sončne nedelje z razgledi na Alpe

0
774

Kamnik, 3. 7. 2022 – Tradicionalen pisk v rog pastirja z Velike planine je v starem delu Kamnik naznanil start 15. Maratona Alpe Scott. Sončna nedelja je ponujala razglede na Kamniško – Savinjske Alpe, pred kolesarkami in kolesarji – nekaj manj kot 500 se jih je zbralo na startu v Kamniku, pa je bila 130 kilometrov dolga trasa okoli Alp s tremi prelazi – Jezerskim vrhom, Pavličevim sedlom in Črnivcem.

O zmagovalcu Maratona Alpe Scott, ki sicer velja za najzahtevnejši maraton pri nas, je tokrat odločal ciljni sprint. Tadej Sedar, lanski zmagovalec, in Matic Grošelj sta si že na spustu s Pavličevega sedla zagotovila prednost, ki je zadoščala vse do cilja. V zadnji metrih je bil močnejši Grošelj, ki je s časom 3:29:44 postal zmagovalec 15. Maratona Alpe Scott.

»Dirka je šla že od samega začetka skok na skok, vsi so iskali priložnosti za pobeg. Zame je to po dolgem času spet zmaga, sem zelo zadovoljen, tudi vročina mi ni delala težav. Pohvala pa tudi organizatorjem, na maraton še pridem,« je na cilju zadovoljen komentiral zmagovalec Matic Grošelj, nekdanji član kontinentalne ekipe Ljubljana Gusto Santic.

V absolutni ženski kategoriji je ciljno črto najhitreje prečkala Eva Zorman s časom 3:49:32. »Vroče, ampak fino je bilo,« je komentirala na cilju v Kamniku. Maraton je, kot je še dodala, začela bolj previdno, na klance nadoknadila in na vzponu na Pavličevo sedlo prehitela konkurentke.

Veseli nas, da smo organizatorji na letošnjem maratonu pozdravili udeleženke in udeležence iz kar 14-ih držav, od sosednje Avstrije, Italije, Hrvaške do skandinavskih dežel in celo ZDA. Po prihodu v cilj so povedali:

Heidi Teuchler iz Avstrije je na maratonu tretjič. »Narava je zares lepa, posebej mi je všeč, ker kolesarji lahko dolgo vozimo v zapori, brez avtomobilov, kar daje občutek varnosti.«

Prav tako iz Avstrije prihaja Jakob Geissler, ki je Maraton Alpe Scott prevozil prvič, pozna pa dobro kraje, kjer trasa poteka. »Všeč so mi vzponi, všeč so mi kraji, vasice pod Alpami, organizacija je odlična, zato se v Kamnik zagotovo še vrnem.«

Američanka Kaitlyn Baab se je v Sloveniji ustavili zaradi svojega partnerja, Kamničana. »Tukaj sem imela možnost, da si izposodim kolo, ki je enako mojemu, zato res ni bilo dileme,« je nasmejano pripovedovala na cilju. Kljub temu, da ima v Kaliforniji veliko možnosti za čudovite trase in nabiranje višinskih metrov, so jo lepote Kamniško – Savinjskih Alp povsem navdušile.

Foto: Miha Jarm, Frane Kranjec

 Rezultati v celoti: https://www.timingljubljana.si/rezultati.aspx?IDtekme=4143&tip=B

NAJHITREJŠI NA 15. MARATONU ALPE SCOTT

Absolutna moška kategorija:
1. Matic Grošelj  (MBK Črni vrh), SLO – 3:29:44:2
2. Tadej Sedar (KK Pocinkovalnica Celje), SLO – 3:29:44:4
3. Gašper Berlot (ŠD Vitalgo.si), SLO – 3:33:32

Absolutna ženska kategorija:
1. Eva Zorman (KK Pocinkovalnica Celje), SLO – 3:49:32
2. Martina Erjavec (KD Obala), SLO – 4:03:12
3. Polona Itkin (Retro Sanksen Cykleklubb), NOR – 4:15:26

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here