Kronika Policijske postaje Kamnik (od 23.1. do 29.1.2023)

0
509

23.1.2023
NEDOSTOJNO VEDENJE
Policisti so v Mostah obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer se je občanka nedostojno vedela in vpila na svoje sorodnike in jih žalila z neprimernimi besedami. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep zoper kršiteljico.

SAMOUK NA VOŽNJI
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in še pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega mu je bilo osebno vozilo na podlagi zakona v cestnem prometu zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24.1.2023
ODVRŽEN PEPEL NA PARCELO
Na Kamniški obvoznici je zaenkrat še neznani občan, čistil sesalec in pri tem odvrgel saje oziroma pepel na privatno zemljišče. Lastnik je to opazil in o tem obvestil policiste, ki bodo o tem dejanju napisali predlog in ga odstopili drugemu prekrškovnemu organu.

PROMETNA NESREČA
V naselju Mengeš se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

25.1.2023
VLOM V LESENO HIŠKO NA DRSALIŠČU
Občanka se je zglasila na policijski postaji in prijavila vlom v leseno hiško na drsališču v centru Kamnika. Neznanec je s primernim orodjem na vzvod skozi okno prišel v notranjost in odtujil manjšo vsoto denarja, mešalno mizo za glasbo in mp3 predvajalnik. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na turistični cesti Stahovica-Kamniška Bistrica obravnavali prometno nesrečo voznika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v obcestno ograjo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA
Policisti so izven naselja Soteska obravnavali prometno nesrečo voznika, ki je zaradi vožnje pod vplivom alkohola in pod vplivom prepovedanih substanc zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v tovorno vozilo. Vozilo ni bilo začasno zaseženo, saj je bilo tako močno poškodovano v prometni nesreči, da ni bilo več sposobno za varno udeležbo v cestnem prometu. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POVOŽENJE DIVJADI
V večernih urah je voznica izven naselja Špitalič z osebnim vozilom povozila srno, katera je na kraju obležala. Voznica je izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu tako, da ji je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu.

26.1.2023
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka se je zglasila na policijsko postajo in prinesla denar, ki ga je našel na bankomatu Nove Ljubljanske banke na Ljubljanski cesti v Kamniku. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi balkonsko okno v pritličju in tako prišel v notranjost hiše iz katere pa zaenkrat ni ničesar odtujil. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27.1.2023
NEDOSTOJNO VEDENJE
V trgovini Spar v centru Kamnika je bil prijet storilec, ki se je ob prijetju pri tatvini nasilno in drzno vedel do osebja zaposlenega v trgovini in varnostnika, ki ga je odrinil in zaposlenim grozil. Za kršitev javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA
V naselju Križ je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

29.1.2023
PROMETNA NESREČA
Izven naselja Volčji Potok je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik zaradi nepravilne smeri in strani vožnje. Voznik je bil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal, da ima voznik 1,10 mg/l alkohola v krvi.
Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog, za alkohol pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče v Kamniku.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo