Domžalčanka Pia Krizmanić zlata do 11 let, Homčan Mark Pogačar tretji!

0
779

V soboto 18.2.2023 se je v Ljubljani odvijal 1. BZS turnir v badmintonu do 11 in 17 let v sezoni 2023, kjer so najboljši igralci nabirali točke za državno badmintonsko jakostno lestvico. Na turnirju je igralo 80 igralcev in igralk. Badminton klub Mengeš so zastopali štirje tekmovalci, in sicer Pia Krizmanić, Mark Pogačar, Cene Mahkovec in Bine Primožič. Vsi so tekmovali v starostni kategoriji do 11 let. Pia in Mark sta tekmovala v jakostni kategoriji A (najboljših 12 oz. 16 na državni lestvici), Cene in Bine pa v jakostni kategoriji B.

Pia je kot druga nosilka turnirja pričela tekmovanje v skupini B, kjer je bila brez večjih naporov boljša od vseh nasprotnic in se s štirimi zmagami kot zmagovalka skupine uvrstila v boje za medalje. V polfinalu je premagala Najo Štalekar (ŠD Sele Vrhe) z rezultatom 11:7, 11:6, v finalu pa še Emo Rebernik (BK Konex) z rezultatom 21:15, 21:17. Pia je tako svojo prvo zmago na državnem nivoju do 11 let osvojila brez izgubljenega seta. Svoj uspeh je s tretjim mestom dopolnila še v igri dvojic.

Mark je tekmovanje pričel v glavnem delu tekmovanja, kjer je v prvem krogu gladko zmagal proti Štular Lenartu (BK Branik) z 11:1, 11:1 in nato v četrtfinalu premagal 3. nosilca turnirja Gašperja Pušnik (BK Konex) z 11:6, 11:7. V polfinalu je izgubil proti prvemu nosilcu in kasnejšemu zmagovalcu turnirja Maticu Knezu Ogorelcu (BK Ljubljana) in na koncu v tekmi za tretje mesto z 11:9,11:2 premagal še Leonarda Belyaletdinova (BK Konex). Mark je turnir zaključil še s četrtim mestom v dvojicah.

Radomljan Cene Mahkovec je v svojem prvem nastopu na državnem nivoju do 11 let presenetil in zmagal vseh 6 tekem v kategoriji B. Brez izgubljenega seta je osvojil zlato medaljo v B kategoriji in tako dokazal, da spada med najboljše badmintoniste v konkurenci do 11 let, s katerimi bo lahko tekmoval že na naslednjem turnirju. Lep klubski uspeh mladih badmintonistov je s 5/6. mestom posamezno in 5/6 mestom v dvojihcah dopolnil še mladi Bine Primožič.

Čestitke vsem za izjemno borbenost, osvojene medalje in nove točke na državni lestvici!

Vse rezultate najdete na: https://www.tournamentsoftware.com/tournament/1fe9efe2-352c-4c91-b1e1-f03f210a6437/Matches

Že to soboto 25.2.2023 nas čaka nov BZS turnir v Ljubljani, kjer se bodo tokrat v dvorani BIT zbrali najboljši igralci iz Slovenije in Hrvaške do 15 let.

Badminton klub Mengeš bo zastopalo 14 igralcev in igralk in verjamemo, da bodo tudi tokrat med najuspešnejšimi.

Besedilo: Uroš Bregar
Slike: Niko Krizmanić

Badminton klub Mengeš


  

   

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here