Kronika policijske postaje Domžale (od 13.3. do 18.3.2023)

0
452

13. 3. 2023
TATVINA HLODOVINE

Policisti so bili obveščeni o tatvini lesa – hlodovine, ki je bila v državni lasti. Policisti so ugotovili, da je znana oseba posekala in odtujila hlodovino iz gozda last R. Slovenije in s tem napravila za okoli 5.000 EUR materialne škode.

13. 3. 2023
PODAJA NAMERE ZA ZAČASNO ZAŠČITO RAZSELJENIH OSEB

Na tukajšnjo policijsko postajo je prišel državljan Ukrajine in podal namero za začasno zaščito razseljenih oseb. Policisti so njegovo vlogo sprejeli in nato poslali v nadaljnje odločanje na upravno enoto.

14. 3. 2023
ROP TRGOVINE IN PRIJET STORILEC

Policisti so bili obveščeni o ropu prodajalne, storilec pa je s kraja zbežal. Na podlagi obvestil o begu in opisu storilca, kater je posredoval lastnik trgovine, ki je tekel za njim, je bil storilec izsleden in prijet. Ugotovljeno je bilo, da je tuji državljan vstopil v eno izmed prodajaln in z nožem v roki zahteval denar. Prodajalke kot tudi lastnik trgovine so se
storilcu uprli zaradi česar je s kraja zbežal ter med begom iz trgovine odtujil še alkoholno pijačo. Zoper storilca je bilo ob prijetju odrejeno pridržanje, nakar je bil naknadno priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

17. 3. 2023
POSKUS VLOMA V VRTNO UTO

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v vrtno uto. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca pristopila do pomožnega objekta – vrtne ute, kjer sta s primernim orodjem in na vzvod poizkušala vlomiti v notranjost, kar pa jima ni uspelo, saj ju je od dejanja odvrnil lastnik objekta, katerega je zbudil ropot, storilca psa sta s kraja zbežala. Nastala je materialna škoda za okoli 200 EUR.

18. 3. 2023
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, kateri so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo so policisti poslali v analizo. V primeru da bo le ta pozitivna bodo policisti zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

18. 3. 2023
TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI

V živilski prodajalni je storilec prodajne artikle zlagal v vrečko, ko pa je prišel do blagajne, pa artiklov ni položil na trak, temveč je brez plačila prodajalno želel zapustiti. Pri tem ga je ustavil zaposleni ter mu vrečko z odtujenimi artikli v vrednosti 460,06 eur odvzel in poklical
policijo.

OPOZORILO
SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd), saj se je v zadnjem tednu povečalo število vlomov v stanovanjske hiše.

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Oglasno sporočilo