Kronika Policijske postaje Kamnik (od 24.4. do 30.4.2023)

0
422

24. 4. 2023
POSKUS VLOMA V TRGOVINO EUROSPIN
Policisti so obravnavali poskus vloma v trgovino Eurospin, kjer je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl okno trgovine in tako vstopil v trgovino. V trgovini je nato s primernim orodjem skušala prerezati odprtino v vratih trezorja, vendar je od dejanja odstopil. Materialna škoda za okoli 6800 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

VLOM V SKLADIŠČNE PROSTORE ŽELEŽNIŠKE POSTAJE KAMNIK CENTER
Policisti so obravnavali vloma v skladiščne prostore železniške postaje Kamnik – center, kjer je neznani storilec na vzvod vlomil skozi leseni krilni del vrat. Pri pregledu notranjosti je bilo ugotovljeno, da je bila odtujena delovna bunda, zimski delovni čevlji in škornji. Materialna škoda za okoli 300 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na
pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Na glavni cesti Mengeš – Moste v naselju Suhadole se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

KAZNIVO DEJANJE GOLJUFIJE
Občan se je zglasil na policijski postaji in prijavil kaznivo dejanje Goljufije. Neznana oseba je v pogovoru po telefonu z oškodovanega preslepile z navedbo, da mu bo na TRR nakazana gotovina 10.000,00 evrov v več delih, katero je pridobil s svojim poslovanjem z “BIT konji”, zato jim je posredoval svoje osebne podatke in podatke svojega bančnega računa banke NLB. Naslednjega dne mu je bil iz bančnega računa opravljen odtegljaj
gotovine v višini 1.250 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

INTERVENCIJA V PODGORJU
Policisti so v naselju Podgorje obravnavali intervencijo do katere je prišlo zaradi verbalnega spora s strani kršitelja in soseda. Na kraju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil in povedal, da je na bankomatu NLB na naslovu Ljubljanska cesta 14 v Kamniku našel 100 evrov. Napisan zapisnik o najdenih stvareh in v kolikor se ne najde lastnik denarja, sledi hramba denarja.

KAZNIVO DEJANJE GROŽNJE
Policisti so v Kamniku obravnavali kaznivo grožnje, kjer je sosed sosedu grozil, zoper življenje in telo ter da mu bo povzročil materialno škodo na osebnem avtomobilu. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

INTERVENCIJA V MEKINJAH
Policisti so v naselju Mekinje obravnavali intervencijo, kjer sta se med seboj verbalno sprla brata. Na kraju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA
Na mestni Šolski ulici se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

25. 4. 2023
PROMETNA NESREČA
Na mestni Ljubljanski cesti v Kamniku se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NAJDENO NEEKSPLODIRANO UBOJNO SREDSTVO IZ DRUGE SVETOVNE VOJNE
Občan iz Most je obvestil policijo, da je našel neeksplodirano ubojno sredstvo dolžine 25 cm, premera 80 mm. Ugotovljeno je bilo, da je lastnik na vrtu stanovanjske hiše, našel 7 kilogramska topovska granata znamke Torpedina, cal. 75 mm, italijanske izdelave iz časa druge svetovne vojne. Uslužbenci DEvNUS so najdeno eksplozivno telo ustrezno zavarovali,
odpeljali na varno lokacijo in ga uničili. Uničenje eksplozivnega telesa je potekalo brez posebnosti.

POVOŽENJE DIVJADI
Preko noči je voznik na regionalni cesti Kamnik – Ločica, z osebnim vozilom trčil v srno. Na kraju so policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

26. 4. 2023
PONAREJEN DENAR
Policisti so obravnavali ponarejen bankovec za 50 evrov na PE SKB Kamnik. Bankovec zasežen in poslan na ekspertizo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

INTERVENCIJA V KAMNIKU

Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer je stanovalec bloka vpil in razbijal po vratih. Na kraju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so pred domom upokojencev v Mekinjah obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika, ki je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v zvezi izsleditve povzročitelja prometne nesreče.

POŠKODOVANJE VOZILA
Neznani storilec je v industrijski coni Žeje pri Komadi z neznanim ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so na mestni Domžalski cesti v Kamniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika, ki je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v zvezi izsleditve povzročitelja prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA
Na mestni Ljubljanski cesti v Kamniku se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

27. 4. 2023
NAJDENA BANČNA KARTICANA BANKOMATU
Občan se je zglasil in povedal, da je na bankomatu NLB na naslovu Ljubljanska cesta 14 v Kamniku našel bančno kartico. Napisan zapisnik o najdenih stvareh.

GLASNA GLASBA
Policisti so v TPC Perovo zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Lastniku lokala je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA
V naselju Šmarca je prišlo do prometne nesreče, kjer je neznani voznik z osebnim avtomobilov trčil v drevo in kraj nato zapustil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v zvezi izsleditve povzročitelja prometne nesreče.

28. 4. 2023
IZGUBA DENARNICE
Občanka se je zglasil in povedal, da pogreša svojo denarnico z dokumenti in sicer osebno izkaznico in vozniškim dovoljenjem.

IZGUBA DENARNICE Z VSEBINO
Občan se je zglasil in povedal, da pogreša svojo denarnico z vsebino. V denarnici je imela 150 evrov, osebno izkaznico, BA kartico NLB in delavske hranilnice, kartico ZZZS in od hčerke osebno izkaznico ter BA delavske hranilnice.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so na regionalni cesti Duplica –Kamnik obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje neznanega voznika, ki je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v zvezi izsleditve povzročitelja prometne nesreče.

KAZNIVO DEJANJE GROŽNJE IN POVZROČITEV LAHKIH TELESNIH POŠKODB
Policisti so v gostinskem lokalu TPC Perovo obravnavali kaznivo grožnje in povzročitev lahkih telesnih poškodb, kjer je gost lokala fizično napadel oškodovanca, ga pretepel in mu povzročil telesne poškodbe. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so na parkirnem prostoru pred nakupovalnim centrom Supernova obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika, ki je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v zvezi izsleditve povzročitelja prometne nesreče.

POVOŽENJE DIVJADI
Ob 23.15 uri je voznik na regionalni cesti Kamnik – Ločica v naselju Špitalič, z osebnim vozilom trčil v srno. Na kraju so policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

29. 4. 2023
NAJDEN KLJUČ
Občan se je zglasil in povedal, da je na Medvedovi na pločniku, v bližini trgovine Tuš našla avtomobilske ključe (Mitshubishi), z usnjenim obeskom, na katerem je znak od avtomobilske znamke Renault. Napisan zapisnik o najdenih predmetih.

KAZNIVO DEJANJE ODVZEM MOTORNEGA VOZILA
Policisti so v Kamniku obravnavali kaznivo odvzem motornega vozila, registrskih številk LJ 08-LVK, znamke KIA, tip ceed 1.6 d. Oškodovanka je na zapisnik podala kaznivo dejanje “Odvzem motornega vozila”, do katerega je prišlo med 27. 4. 2023 in 28. 4. 2023, od 22.30 in 13.30 uro. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

VINJEN VOZNIK
V naselju Komenda je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.81 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Kamniku. Neznani storilec je z neznanim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata. Iz notranjosti je odtujil gotovino in štiri ročne ure. Materialna škoda za okoli 30.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

30. 4. 2023
POŠKODOVANJE KOLESARKE
Policisti so na mestni Šutna ulici obravnaval dogodek, kjer se je poškodovala kolesarka. Ugotovljeno je bilo, da se je kolesarka s kolesom pripeljala v neposredno bližino naslova Šutna 8, kjer je zardi objektivnega razloga (v oko ji je priletela mušica) izgubila ravnotežje in padla po vozišču. Pri padcu je zadobila telesne poškodbe. Na kraju oskrbljena s strani NMP Kamnik, ter z RV odpeljana na UKC Ljubljana. Napisan bo uradni zaznamek o dogodku.

POVOŽENJE DIVJADI
Ob 20.45 uri je voznik na regionalni cesti Kamnik – Ločica v naselja Potok v Tuhinju, z osebnim vozilom trčil v srno. Na kraju so policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POVOŽENJE DIVJADI
Ob 23.15 uri je voznik na regionalni cesti Kamnik – Ločica izven naselja Podhruška, z osebnim vozilom trčil v srno. Na kraju so policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo