Kronika Policijske postaje Kamnik (od 14.8. do 20.8.2023)

0
1148

14.8.2023
REALIZIRANA PRIVEDBA
Policisti PP Črnomelj so na podlagi zaprosila Okrožnega sodišča Ljubljana, realizirali odredbo zoper občanko Kamnika, ki je veselo uživala na dopustu v Kampu Kolpa Vinica in ni pričakovala obiska policistov. Oseba je bila seznanjena, da ni prevzemala pošte in se ni zglasila na sodišču, kamor je bila odpeljana in prevzela pošto.

NEDOSTOJNO VEDENJE
Policisti smo bili s strani dežurne zdravnice obveščeni o občanu, ki je po telefonu poklical v ordinacijo in zahteval recept za zdravila. Zaposlena pove, da na podlagi njegove zahteve po zdravilih, le te brez predhodnega pregleda osebe ne more predpisati. Občan se je razburil in povedal, da prihaja v ambulanto, da se bosta drugače zmenila in ji izrekel grožnje. Po vseh zbranih obvestilih zoper občana sledi kazenska ovadba na sodišče.

15.8.2023
POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Krivčevo je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu ji je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NAJDENO EKSPLOZIVNO TELO
Občan je sporočil, da je med čiščenjem njive čez katerega je šel hudournik našel ročno bombo. Na kraju ugotovljeno, da gre za defenzivno ročno bombo št. 36, Mills model I., angleške proizvodnje iz II. Svetovne vojne. Omenjena ročna bomba je bila s strani pirotehnika izven naselja Črna, na primernem mestu uničena z detonacijo.

16.8.2023
ZALEZOVANJE IN NEPLAČEVANJE PREŽIVNINE
Na policijski postaji se je zglasila občanka in podala prijavo kaznivega dejanja zalezovanja in neplačevanja preživnine. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

17.8.2023
PROMETNA NESREČA
V naselju Tunjiška Mlaka se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

18.8.2023
PRIJET PRI TATVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini Spar. Storilec, ki je izvršil tatvino parih manjših artiklov je že stari znanec policije, ki je bil prijet s strani varnostnika. Zoper tatiča sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GOLJUFIJA
Občanka je povedala, da je prejela SMS sporočilo z navedbo, da ga pošilja Pošta Slovenije (občanka je pričakovala paket) in ko je izpolnila podatke v okencu, ji je neznanec iz bančnega računa dvignil vse prihranke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZATAJITEV
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve. Ugotovljeno, da je občan v trafiki nakupoval in nato na pultu pozabil denar, ki ga je storilec veselo pospravil v svojo denarnico. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v smislu izsleditve in prepoznave zaenkrat še neznanega moškega preko nadzornih kamer. Sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

19.8.2023
PRIJET PRI TATVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini Spar. Storilec, ki je izvršil tatvino parih manjših artiklov je bil prijet s strani varnostnika. Zoper tatiča sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA
Policisti so v naselju Vrhpolje obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi poslušanja glasne glasbe in s tem motenje nočnega miru in počitka. Glede nato, da se je zabava končala je bilo občanu izrečeno opozorilo.

20.8.2023
INTERVENCIJA
Policisti smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru med partnerjema, kjer je prišlo do verbalnega spora in kršitve določil zakona o javnem redu in miru, zaradi česar bo kršitelju izdan plačilni nalog.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo