Pregled dogodkov Policijske uprave Ljubljana na domžalsko-kamniškem območju od 8.9. do 9.9.2023

0
456

Včeraj, 9.9.2023 okoli 10.30 se je na kolesarski poti med Kamnikom in Podgorjem zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik štirikolesnika in kolesar. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik štirikolesnika na kolesarski poti zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v kolesarja, ki je pripeljan nasproti. Pri tem se je kolesar huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo Po trčenju je voznik štirikolesnika, ne da bi nudil pomoč kolesarju, pobegnil s kraja in odpeljal nazaj proti Kamniku. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je nesrečo povzročil mladoletnik iz Kamnika, ki mu je bil v nadaljevanju odrejen strokovni pregled in zaseženo vozilo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivih dejanj. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, 9.9.2023 okoli 14. ure se je na Prešernovi cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju desno odvzel prednost kolesarki na kolesarski poti. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, 9.9.2023 okoli 12. ure se je na območju Vodic zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi vožnje preblizu roba ceste padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, 8.9.2023 nekaj pred polnočjo se je na Trdinovi ulici v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik e-skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.80 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, nadalje pa je odklonil odrejeni strokovni pregled. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Policijska uprava Ljubljana

Oglasno sporočilo