Novice iz tabora Calcit Volleyball

0
155

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma premagali Fužinar SijhMetal s 3:0 (18, 17, 16). V četrtek, 22. februarja, bodo Kamničani, ob 19. uri, v četrtfinalu pokala Slovenije gostovali v Kanalu, v domačem prvenstvu pa jih dva dni pozneje čaka gostovanje v Murski Soboti pri Panviti Pomgradu.

Calcit Volley – Fužinar SijMetal  3:0 (18, 17, 16)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100.

Calcit Volley: Planinšič 2, Vinkovič 2, Lazar 1, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 7, Okroglič 6, Mitrašinović 7, Brunet 15, Oman, Bakonji 3, Dulčev 6, Pavlović 4. Trener: Mladen Kašić.

Fužinar SijMetal: Pušnik 5, Križanič 4, Lednik, Robida 6, Stojanov 2, Libnik (L), Javornik 1, Vučetić 4, Plesec 8, Podričnik 2, Drevenšek, Zmagaj, Hribernik (L). Trener: Aljoša Jemec.

Med tednom so kamniški odbojkarji na turnirju srednjeevropske lige v Zagrebu premagali madžarsko ekipo MAV Elore-Foxconn in domačo Mladost ter s tem osvojili prvo mesto po rednem delu tekmovanja. Z obema zmagama so tudi prekinili niz dveh zaporednih porazov v domačem prvenstvu, zaradi katerih so na prvenstveni lestvici za dve točki za vodilnim ACH Volleyjem. Dve točki za Ljubljančani so tudi po današnji tekmi z Ravenčani, čeprav so spet vpisali tri točke, toda uspešna je bila tudi ljubljanska ekipa na gostovanju v Kranju.

Prvi niz je bil izenačen do enajste točke, ko sta bili ekipi zadnjič skupaj, s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegel Uroš Nikolić pa je domača ekipa povedla s 14:11. Ravenčani so se domačinom dvakrat še približali na dve točki zaostanka, zadnjič pri izidu 12:14, do odločilne prednosti pa so Kamničani prišli po dveh zaporednih točkah Lazara Bruneta za vodstvo z 21:15. Gostje so se po visokem zaostanku sprijaznili s porazom, niz pa je končal Jure Okroglič.

V drugem nizu so domači odbojkarji z asom Bruneta, ki je bil nato uspešen še v napadu, že takoj na začetku Ravenčanom pobegnili za štiri točke (5:1). Čeprav so se jim z blokom Luke Vučetića gostje približali na dve točki zaostanka (5:7), je bilo to z njihove strani bolj ali manj vse v tem nizu, kajti po bloku Uroša Pavlovića je bilo 14:8 za Calcit Volley. Niz je bil dokončno odločen po asu Bernarda Bakonjija, ko so kamniški odbojkarji ohranili visoko prednost (22:15), vodstvo z 2:0 v nizih pa je potrdil Tomislav Mitrašinović.

Ravenski odbojkarji, ki jih vodi Aljoša Jemec, nekdanji trener ženske ekipe Calcit Volleyja, so v tretjem nizu po napaki domačih odbojkarjev vodili s 7:6, kar je bilo njihovo zadnje vodstvo na tekmi. Do izida 15:13 so še sledili domači ekipi, ki je po uspešnem napadu Okrogliča prišla že do petih točk prednosti (18:13), v končnici pa so Kamničani na servis Nikolića dosegli štiri zaporedne točke. Tekma se je končala z lastno napako gostov.

Izjava po tekmi

Mladen Kašić, trener Calcit Volley: »Čeprav smo tekmo dobili s 3:0, nisem zadovoljen z našo igro. Delo nam je sicer olajšal Fužinar, ki v letošnji sezoni proti nam še ni igral tako slabo. Dobro, res je, da je bilo nekaj utrujenosti po turnirju srednjeevropske lige v Zagrebu, vendar to ne sme biti izgovor za slabšo predstavo. Če bi bila na drugi strani kakovostnejša ekipa, bi bili s takšnim pristopom v velikih težavah. Nezadovoljen sem zato, ker nismo sami sebe sposobni pripraviti do tega, da bi odigrali kolektivno tekmo. Kot trener v takšnih tekmah vidim priložnost, da pridobimo samozaupanje, ne pa, da osvojimo tri točke, kljub temu pa ostanemo nezadovoljni. V četrtek bomo morali prikazati boljšo igro, da v Kanalu v četrtfinalu pokala Slovenije ne bi slučajno prišli do kakšnega neugodnega presenečenja.«


Kamničanke v končnico državnega prvenstva brez poraza

Odbojkarice Calcit Volleyja so v desetem krogu modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale s 3:0 (21, 22, 18). Tudi v četrtek, 22. februarja, bodo morala Kamničanke še enkrat v Mariboru, ko se bodo v osmini finala pokala Slovenije pomerile z drugo ekipo Nove KBM Branika. Tekam bo ob 18. uri v Draš centru.


Nova KBM Branik – Calcit Volley 0:3 (-21, -22, -18)

Maribor – Dvorana Lukna, gledalcev 220.

Nova KBM Branik: Mlakar 16, K. Milošič 1, Kneževič, Štampar 3, Ulrih (L), Lekše 1, Senekovič, Cikač (L), Farkaš 3, Ramić 9, N. Milošič 6, Potokar 1, Tišma 4. Trener: Žiga Kos.

Calcit Volley: Rituper 4, Gorjup, Radišković 12, Šen 11, Najdič 2, Hutinski 10, Boisa, Charuk, Pucelj 20, Čižman, Banko (L), Gubišić Čabo (L). Trener: Bruno Najdič.

V že peti letošnji medsebojni tekmi so še petič slavile kamniške odbojkarice, ki svojim nasprotnicam niso oddale niti niza. Domače odbojkarice so bile najbližje vsaj častnemu nizu v prvem, ko so še vodile z 20:17, v drugem in tretjem pa so bile ves čas veliko boljše Kamničanke, ki so bile boljše tudi v vseh elementih igre. Dosegle so devet asov, domačinke štiri manj, na sprejemu so bile 54-odstotne, Mariborčanke 49-odstotnem, njihova uspešnost v napadu je bila 39-odstotna, mariborska 35-odstotna, z blokom pa so dosegle 11 točk, domačinke pa tri manj.

Mariborčanke so uvodni niz začele z asom Klare Milošič in vodstvom z 2:0, po asu Maše Pucelj pa so že zaostajale za tri točke (9:6). V nadaljevanju niza so domače odbojkarice po napaki gostij izenačile izid na 13:13, z uspešnim napadom Ize Mlakar pa so povedle s 15:14. Ko so pred vstopom v končnico niza z blokom Nike Milošič bankirke gostjam pobegnile za tri točke (20:17), se jim je nasmihala zmaga v prvem nizu, toda na servis Andjelke Radišković so Kamničanke uprizorile preobrat. Najprej je Asja Šen na 20. točki izid izenačila, Maša Pucelj pa je z blokom svojo ekipo popeljala do vodstva z 22:20. Mariborčanke so do konca niza osvojile le še točko, niz pa je s svojim tretjim blokom končala Pucljeva, ki je bila s kar enajstimi točkami tudi daleč najbolj učinkovita igralka prvega niza.

V drugem nizu so Kamničanke na servis Sare Najdič in blokom Šenove začele z vodstvom 4:0, po novem bloku Pucljeve pa je bilo 8:1, po napadu Lare Rituper pa 12:4 za Calcit Volley. Po dveh zaporednih asih Radiškovićeve in napadu Sare Hutinski so Kamničanke pobegnile že za enajst točk (18:7), vodile pa so tudi z 20:10. Na servis Mlakarjeve so bankirke svoj zaostanek znižale na štiri točke (18:22), z blokom Ise Ramić pa so prišle le na tri točke zaostanka (20:23). Domača ekipa je bila še bližje gostjam po novi točki Ramićevi, ko so ubranile že drugo od njenih štirih zaključnih žog, tretjo pa je za Calcit Volley le izkoristila Hutinskijeva.

Tudi tretji niz se je začel po željah kamniške ekipe, ki je po dveh zaporednih asih Šenove in novem, že šestem bloku Pucljeve, povedla s 6:2. V še boljšem položaju so bile gostje po novi točki Hutinskijeve za vodstvo s 13:7, kar pa jim še ni prineslo mirnega nadaljevanja tekme, kajti Mariborčanke so se jim približale le na dve točki zaostanka (12:14). Z asom Pucljeve so Kamničanke spet nekoliko lažje zadihale, saj so prišle do štirih točk prednosti (17:13). Do odločilne prednosti so odbojkarice Calcit Volleyja prišle na servis Lare Rituper, ko so dosegle tri zaporedne točke za vodstvo z 21:14. Kamničanke so vodile tudi že s 23:15, toda po treh zaporednih točkah domače ekipe je Najdič vzel polminutni odmor. Sledila je napaka Mariborčank, tekmo pa je končala Hutinskijeva.

Izjava po tekmi

Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »V naši igri je bilo veliko nihanj, saj smo tako v drugem kot tretjem nizu nasprotnicam dovolili, da so se vrnile v igro, pa že v prvem nizu ni bilo v redu, saj smo zaostajali s 17:20. Torej, bili so deli tekme, ko smo res igrali dobro in deli tekme, ko smo bili daleč od tega, kot bi si želel. To je bilo še eno opozorilo za nas, kajti ves čas govorim, da ima Branik dobro ekipo in takoj, ko nismo dobri v vseh elementih igre, smo hitro v težavah. Ne glede na vse moram igralkam čestitati, saj so ves čas igrale na polno, veseli pa me, da je naša igra zdaj boljša, kot je bila še pred štirinajstimi dnevi. Danes smo videli, kaj moramo v prihodnjih dveh tednih še popraviti, da bomo na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, ko bomo v polfinalu spet igrali z Mariborčankami, še boljši.«  

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here