V Komendi izvedli osnovno delavnico samoobrambe

0
145

V soboto, 1. junija 2024, je telovadnica Osnovne šole Moste – Komenda gostila osnovno delavnico samoobrambe, ki je bila nepozabna izkušnja za vse udeležence. Pod vodstvom usposobljenega policijskega inštruktorja in izkušenega trenerja borilnih veščin, Boštjana Veinhandla, so se prisotni spoznali z osnovami samoobrambe in se naučili ključnih tehnik za zaščito in varnost.


Boštjan je udeležencem na zelo dostopen način predstavil realne in uporabne vidike samoobrambe. Med drugim so se naučili:

  • Tehnike padanja in pobiranja s tal
  • Obramba pred prijemi, grabljenji, davljenji in objemi
  • Osnovne tehnike udarcev z roko in nogo
  • Obramba proti oboroženemu napadalcu

Posebno zanimanje je vzbudila tudi uporaba solzilnega spreja, ki so ga preizkusili na šolskih vadbenih solzivcih. Na koncu delavnice so vsi udeleženci prejeli potrdilo o uspešno opravljeni delavnici samoobrambe 1. stopnje.

Ne pozabite, vaša varnost je v vaših rokah. Znanje samoobrambe nam koristi, saj lahko v ključni situaciji odreagiramo bolj samozavestno in hitro.

Ker je junijska delavnica požela kar nekaj zanimanja bomo septembra v Kamniku ponovno organizirali osnovno delavnico samoobrambe, ki pa ji bo sledil še nadaljevalni seminar. Ta delavnica bo odlična priložnost za vse, ki ste zamudili prvo srečanje, pa tudi za tiste, ki želite svoje znanje nadgraditi.

Katarina Kumer

 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here