Pravljični Kamnik stopnjuje prednovoletno dogajanje v mestnem jedru

0
3742

Novo leto se približuje, tudi večerno dogajanje v mestnem jedru Kamnika pa se bliža vrhuncu, četrtkovemu silvestrovanju na prostem z Ansamblom Domačini. Včeraj so ozračje na Glavnem trgu dodobra razgreli Kvatropirci in trio Ognjeni, ki so za množico obiskovalcev pripravili izvrstno prednovoletno druženje.Za mikrofone so prvi stopili Kvatropirci in z nežnimi melodijami obiskovalce zazibali v romantično razpoloženje. Njihova specialiteta so namreč znane dalmatinske in slovenske pesmi, ki jih prirejajo malo po svoje, lotevajo pa se tudi pisanja lastnih skladb. Na kamniškem odru so zapeli vse najlepše, od priredbe pesmi Moja skupine Modrijani pa do »Kad si down«, hrvaške različice letošnje slovenske evrovizijske skladbe »Here for you«.

Večer se je nadaljeval vroče, pravzaprav ognjeno, saj so naslednji nastopili mladi glasbeniki iz okolice Kamnika in Celja z imenom Ognjeni muzikanti. Fantje, ki so z delovanjem začeli konec leta 2010, so se v letošnjem in lanskem letu udeležili treh narodno-zabavnih festivalov v Sloveniji ter povsod zmagali. Tokrat je s popularnimi in slovenskimi ponarodelimi pesmimi Kamnik na noge dvignil njihov trio Ognjeni, za kratek čas pa se jim je na odru pridružil še pomočnik na harmoniki, mali Kamničan Blaž. Kvalitetna glasba, ki je Ognjene muzikante tudi pripeljala skupaj, je cel večer odmevala po mestnem jedru in razveseljevala ljudi dobre volje.

Skupini sta do zaključka večera vsaka še enkrat stopili pred množico in veselo vzdušje na Glavnem trgu ni popustilo vse do konca.

Odštevanje do novega leta z brezplačnimi koncerti v Kamniku nadaljujemo tudi danes, ko bo na glavnem odru nastopila popularna slovenska pevka Nuša Derenda, kot posebni gosti pa se ji bodo pridružili še Jaka in Maks Dolinšek ter Loti in Ines. Koncert bo tudi nekoliko dobrodelno obarvan, saj bomo sklenili decembrsko akcijo zbiranja hrane za kamniške otroke skupaj z Anino zvezdico. Pridružite se nam na Glavnem trgu ob 19. uri..
Zaradi izjemnega uspeha predstave Snežna kraljica na Malem gradu, pa bo, poleg jutrišnjih dveh polno zasedenih predstav, na zadnji dan tega leta, v četrtek, 31. decembra, ob 17. uri potekala še ena dodatna predstava. Prijave do zasedbe mest zbiramo na TIC Kamnik.

»Doživimo Pravljični Kamnik skupaj!«

Besedilo: Sara Vidmar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo