Kronika policijske postaje Kamnik (od 6.6. do 12.6.2016)

0
3720

06.06.2016
POSKUS VLOMA V CERKEV SV. BENEDIKTA NA ZAGORICI
Neznanci so z lomljenjem ključavnice obešanke vlomili v cerkev Sv. Benedikta na Zagorici, a  iz notranjosti niso odtujili ničesar. Nastala je materialna škoda za okoli 300. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

07.06.2016
TATVINA KOLESA S POMOŽNIM MOTORJEM
Pred stanovanjsko hišo v Kamniku je neznanec odtujil kolo s pomožnim motorjem. Gre za kolo s pomožnim motorjem znamke Piaggio, tip CBA, letnik 1981, številka okvirja 029185. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

SPOR ZARADI DEDOVANJA
Policisti so bili poslani na Perovo, kjer je prišlo do spora zaradi dediščine, v katerem je eden izmed udeležencev verbalno napadel prijaviteljico. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PRIJAVA GOLJUFIJE
Občan je na prijavil goljufijo preko spleta. Slednji je naročil blago preko španske spletne strani za nakup stojala za fotoaparat in spominske kartice, vendar tega do sedaj ni prejel oziroma je ugotovil, da družba ne obstaja. Prijavitelj je oškodovan za okoli 567,25 eura. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

08.06.2016
PRIJETA PRI TATVINI
V eni izmed trgovin z oblačili v Kamniku je ženska, ki jo je na dejanju zalotil varnostnik, hotela odtujiti oblačila v skupni vrednosti 37,40 eura. Policisti bomo zoper njo podali kazensko ovadbo.

10.06.2016
VLOM V POSLOVNE PROSTORE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetju Svilanit Svila d.o.o. Na kraju so ugotovili, da je neznanec preko noči s silo telesa odprl avtomatska drsna vrata v pisarniške prostore podjetja Svilanit Svila in pregledal prostore in iz omare odtujil ovojnico s približno 1200 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Pri kmetijski zadrugi so policisti obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi nepravilne vožnje kolesarja mimo osebnega vozila. Kolesarju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

11.06.2016
NESPORAZUM S SOSEDOM
V kraju Suhadole je prišlo do spora med sosedoma. Spor je zanetila postavitve žičnate ograje. Ker je o tem eden izmed sosedov vpil, grozil in fizično obračunal z drugim, mu je policist  na kraju izdal plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

12.06.2016
TATVINA KOLESA  NA ZIKOVI
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa na Zikovi ulici. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec preko noči odtujil kolo znamke ELAN FRISKY, ki je bilo s ključavnico priklenjeno na drog javne razsvetljave  in ga odpeljal neznano kam. Nastala je materialna škoda za okoli 1500 eurov.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

ALKOHOLIZIRANA VOZNICA
Na relaciji Duplica-Mengeš smo kontrolirali voznico, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen ji je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznica 0,95 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu ji je bilo odvzeto VD. Zoper voznico bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

 

 

 

 

 

Oglasno sporočilo