Gregor Krajnc absolutni državni prvak

0
2719

Gregor Krajnc je novi državni prvak v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu. Naslov je osvojil v Kočevju, kjer sta za njim končala njegova klubska kolega Rok Naglič in Boštjan Hribovšek. Krajnc je prikolesaril do prvega naslova državnega prvaka v absolutni konkurenci, oblekel je majico s slovensko zastavo za mlajše člane. Hribovšek je s tretjim mestom osvojil naslov v elite konkurenci, svojega drugega. Tina Perše je med članicami zaostala za edino tekmico Tanjo Žakelj.

Peršetova in Žakljeva sta bili edini članici na startu dirke, ki je sicer štela tudi za točke slovenskega pokala. Žakljeva je pokazala, da je močnejša od Peršetove, ki jo je povrhu ustavil še defekt.

Krajnc je na koncu imel 15 sekund prednosti pred Nagličem in 2:48 minute pred Hribovškom. Sledil je Jure Belak iz Energije, nato pa še dva Calcitovca Peter Zupančič in Luka Tavčar. To pomeni, da so medalje za elite konkurenco dobili Hribovšek, Belak in Tavčar, med mlajšimi člani pa Krajnc, Naglič in Zupančič.

»Do polovice prvega kroga sem se vozil z Nagličem. Potem sem skočil naprej, a se ustavil in si rekel, da ne bom prehitro napadel. Z Nagličem sva bila skupaj tri kroge. V tem času sem videl, kje sem močnejši. Odpeljal sem svojo dirko. Malo sem pogledal nazaj, da bi videl, če prednost narašča. Približno ista je bila. Bila je težka dirka. Zahvalil bi se rad Calcitu, vsem sponzorjem in navijačem,« je dejal Krajnc.

»Odpeljal sem, kar sem trenutno lahko. Ciljal sem na prvo mesto. Vedel sem, da sta Grega in Rok  v dobri formi, tempirala sta jo za svetovne pokale. Upal sem, da je bilo tisto iz Samoborja samo slab dan. Danes je šlo bolje, ampak nisem bil tako močan, da bi se lahko z njima peljal. Proti koncu mi je šlo bolje, šel sem svoj ritem. Dva kroga sem rabil, da sem prišel k sebi. Ko se naredi razlika, je konec. Sem zadovoljen. Za mano ni bilo nobenega tako blizu, da bi se česa bal, zato sem zadnje tri kroge odpeljal mirno,« pa je razložil Hribovšek.

V ostalih kategorijah je na zmagovalnih stopničkah stalo ogromno Calcitovcev. Eva Jagodič je bila tretja med mladinkami, Jan Boltar je osvojil naslov med dečki do 11 let, Hana Kranjec Žagar je bila najboljša v kategoriji do 13 let, Blaž Žle je med dečki do 15 let osvojil drugo mesto. Med deklicami do 7 let je drugo mesto osvojila Tajda Šoštarko, tretje pa Ula Ravnikar Bolčina. Med deklicami do 9 let je bila tretja Ana Inkret,  v isti starostni kategoriji, le da med dečki, so bili na prvih treh mestih trije Calcitovci, in sicer Jaka Tominšek, Maks Majnik in Nik Auer. Uroš Mikelj je bil tretji med veterani 1, Gregor Miklič je slavil med veterani 2, družbo mu je na odru delal Aljoša Martinjaš na tretjem mestu. Bojan Kemperl je bil drugi med veterani 3, Mira Kranjec Žagar pa prva med veterankami.

PR Calcit Bike Team
elite
u23
Oglasno sporočilo