Nejc Kuhar in Luka Kovačič rekordno na Triglav

0
5047

Tekača KGT Papež, Nejc Kuhar in Luka Kovačič, sta v rekordnem času ura in 29 minut pritekla na Triglav, v premagovanju naše najvišje gore in samega sebe. V blogu sta s ponosom razmišljala o izrednem uspehu.
Nejc Kuhar je takole zapisal: …. Vendar se nisva dala, nadaljevala hiter tempo in malo pred vrhom sem ugotovil, da nama bo uspelo. In res nama je, čas se je pri Aljaževem stolpu ustavil na 1h 29min in 00 sekund, kar je doslej najhitrejši vzpon na Triglav. Vesela sva bila, da sva zdržala, hkrati pa sva se strinjala, da je bil v tistem trenutku to najin maksimum.«
“Rekord sicer ne more biti uraden, saj se ti lahko postavljajo le na tekmovanjih, ampak do sedaj še nikomur na našega očaka ni uspelo priteči pod, vse do sedaj, v moji glavi magično mejo ure in pol. V tej »igri« po vršacih zares uživam, vsak postavljen cilj mi daje motivacijo za naprej, vsak dosežek pa potrjuje pravo pot,” je razmišljal Luka Kovačič.
Rekorderja pa že razmišljata o novem podvigu, ki še ostaja skrivnost.
Čestitamo za izjemen dosežek!

Mira Papež

Gorski tekač Luka Kovačič
Vse te dejavnike sta upoštevala tudi Kuhar in Kovačič, ki sta s svojim rezultatom seveda zadovoljna, a je iz njunega pisanja moč razbrati, da že razmišljata o novem izzivu. Saj, kot pravita, ni lepšega, kot premagovati V tej ‘igri’ po vršacih zares uživam, vsak postavljen izziv mi daje motivacijo za naprej, vsak dosežek pa potrjuje pravo pot.

“Ti najhitrejši vzponi na Triglav niso tekme, ampak jih opravljam za samega sebe.”
https://www.24ur.com/sport/ostalo/ekspresno-na-triglav-v-manj-kot-uri-in-pol-pritekla-na-vrh.html

Oglasno sporočilo