Mednarodni pokal Bežigrada – Komendčani ponovno na stopničkah

0
2192

V soboto, 22.4.2017 je v Bežigradu potekal 32. MEDNARODNI POKAL BEŽIGRADA, ki je potekal v ŠC Triglav. Na tekmovanju je sodelovalo skoraj 600 tekmovalcev iz 56 klubov in 9 držav (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, Avstrija, Madžarska, Češka, Ukrajina in Azerbaijan).

Judo klub Komenda so zastopali 4 tekmovalci v starostnih kategorijah mlajših dečkov in deklic U12, starejših dečkov U14 in mlajših kadetov U16. Vsi so se odlično borili in prinesli vrhunske rezultate tudi na mednarodnem nivoju.
Angelina PAJIĆ je z dvema ipponoma (10 točk za met na hrbet) premagala judoistki iz Hrvaške ter z wazarijem (metom na bok) tekmovalko iz Češke. V finalni borbi ji je zmaga za las ušla, čeprav se je vztrajno borila vse do konca izteka časa. Premoč je priznala že poznani nasprotnici Mazouzi Leili iz JK Beltinci in tako osvojila še vedno odlično 2. mesto. V isti starostni kategoriji kot Angelina (U12) se je boril tudi Mark JELNIKAR, ki je prav tako osvojil srebro. Odlično se je boril proti Bežigrajčanu Gombaču in ga premagal v parterni borbi ter ga uspel zadržati v končnem prijemu. V finalu je prav tako vodil, a se je nasprotniku tik pred koncem uspelo izmuzniti in prevrniti Marka na hrbet.
V kategoriji U14 se je boril Alex KEŠPER, ki se je po nekaj letih premora ponovno vrnil na tatami in spet začel tudi tekmovati. Prvo borbo proti Joziću (JK Golovec) je izpeljal odlično in uspel nasprotnika premagati z ipponom.  V drugi borbi ni imel toliko sreče, zato si je prislužil borbo v repasažu, kjer se je boril z Azarbaidžancu Atakishiyevemu, kateri veljajo za ene izmed tehnično izpopolnjenih judoistov. Izmed vseh 21 judoistov v Alexovi skupini je končal na 7. mestu.
Timotej JEREB, ki Komendo zastopa v kategoriji U16 se je prvo borbo boril do konca z izenačenim rezultatom, čemur sledi zlata točka, kjer je vsak met odločilen. V borbi zlate točke je za las izgubil proti Čehu, čeprav se mu je skozi celo borbo nasmihala zmaga.

Katarina Kumer

Oglasno sporočilo