Uvod v praznik gasilcev z veliko vajo

0
2813

V soboto, 15.7.2017 se bo nekaj minut pred 18.00 na Pšati oglasila gasilska sirena. Zvok sirene, ki je nekoč pozval domačine, da sokrajan potrebuje pomoč, bo tokrat predstavljal uvod v vsakoletno praznovanje gasilcev, ki se po tradiciji prične z veliko gasilsko vajo.

Letos se je poveljstvo PGD Pšata – Dragomelj odločilo, da pripravi vajo na stanovanjsko naselje Novi Dragomelj. Vaja vsekakor predstavlja za nas gasilce velik izziv, saj specifika objekta predstavlja za vse pomemben preventivni pregled pripravljenosti in pristopa v morebitni intervenciji.

Veseli nas, da so se povabilu odzvala vsa društva iz sektorja Domžale, Center za zaščito in reševanje Domžale in društva iz sosednjih sektorjev Ljubljana ter Dol/Dolsko. V čast nam je, da bomo v naši sredini pozdravili tudi pobrateno društvo Mali Log iz Loškega potoka in prijatelje gasilce iz Horjula. Poudarek na veliki med – zvezni vaji, ki presega okvir našega sektorja bo na tehničnem reševanju, saj bodo številni gasilci poleg gašenja požara, predstavili tudi reševanje ranjencev iz zaprtega prostora, gašenje gradbene mehanizacije in reševanje ponesrečenega vozila ter poškodovanih potnikov iz potoka Pšata.

Po temeljiti oceni in analizi vaje, ki jo bo opravilo poveljstvo Gasilske zveze Domžale se bodo gasilci preselili na Pšato, kjer bomo nadaljevali v prazničnem vzdušju. Kajti ob 20.00 se bo začela pšaška »Veselica s tradicijo«, ki ob tradicionalno dobri postrežbi domačih gasilcev in zvokih ansambla Gadi predstavlja dogodek, ki ga ne velja zamuditi.

Zato vas prisrčno vabimo, da se pridružite k ogledu gasilske vaje v Novem Dragomlju in seveda ne spregledate tudi večernega prijetnega druženja v krogu gasilcev. Dobrodošli!

Ob tej priložnosti našega povabila iskreno zahvaljujemo vsem sokrajanom, delovnim organizacijam, zasebnikom in prijateljem gasilcev, ki nam z nesebično pomočjo pomagate opravljati plemenito dejavnost.

Na pomoč!

PGD Pšata – Dragomelj
R.L.

Oglasno sporočilo