Tija Vrhovnik: Komaj čakam začetek prvenstva

0
2103

Novo prvenstvo v prvi slovenski ženski nogometni ligi se nezadržno bliža. V soboto bodo Radomljanke v prvem krogu gostile ekipo Fužinarja, za nekaj besed pred šesto sezono radomeljske ekipe v tekmovanju članic pa smo prosili Tijo Vrhovnik.

Tija že od same ustanovitve kluba igra v rumenem dresu, prvi nastop v članski kategoriji pa je vpisala v sezoni 2015/2016. Od takrat je vpisala 30 nastopov v SŽNl, trikrat pa je nastopila tudi na pokalnih srečanjih. Pred novo sezono razmišlja takole:  “Kondicijsko in taktično smo se dobro pripravile, veseli pa me tudi udeležba na treningih. Priprave na Rogli, kjer je bil poudarek na taktiki, smo oddelale zelo dobro. Čaka nas še nekaj treningov, potem pa je tu že prva tekma s Fužinarjem.”

Z novo sezono so se med Radomljanke preselile Nika Šapek, Izabela Križaj, Lana Golob, Sara Agrež in Zala Kuštrin. Po Tijinih besedah pa so se igralke brez težav vključile v ekipo. “Vse nove igralke so se zelo dobro vključile v ekipo. Igralke poznamo že iz reprezentančnih akcij, ostale igralke pa so jih v teh tednih tudi že dodobra spoznale. Mislim, da so v ekipo prinesle svežino in dodaten navdih. Prepričana sem, da se bo to poznalo tudi na tekmah”

Pred prvo tekmo v novi sezoni pa pravi: “Komaj čakam začetek prvenstva in tekmo s Fužinarjem, ki bo velik pokazatelj našega dosedanjega dela na pripravah. Tekma bo tudi pokazala, če je potreben kak popravek v naši igri oz. če smo na pravi poti.”

S Fužinarjem so se naše igralke dvakrat srečale v lanskem tekmovanju. Prvič so bile na Koroškem boljše igralke v rumenem z 2-6, v Radomljah pa so slavile igralke Fužinarja z 0-1. Tekmo, ki bo v soboto, 26. avgusta ob 12. uri, bo sodil Žan Jazbec, pomagala pa mu bosta Saša Pantić in Aleksander Dević.

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo