Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 21. 8. do 26. 8. 2018

0
3347

21. 8. 2018
TATVINA DELOV OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini delov osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z OA znamke BMW, serije 5, odtujil okrasni pokrov in ogledalo z levega ogledala na parkirišču v Domžalah. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 8. 2018
ODKRITO IN VRNJENO UKRADENO VOZILO V DOBU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o sumljivem vozilu, ki je parkirano na Dobu. Ugotovljeno je bilo, da gre za OA znamke Citroen Xsara, karavan izvedbe, registrskih številk Ljubljanskega registrskega območja, ki je bilo dne 14. 8. 2018 ukradeno. Policisti so po ogledu vozila in vseh zbranih obvestilih zgoraj naveden OA vrnili lastniku. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 8. 2018
VLOM V DVE KLETI IN TATVINA KROS MOTORJA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v dve kleti in tatvina kros motorja v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec med 00.30 in 11.00 uro na vzvod vlomil v klet in od tam odpeljal kros motorno kolo znamke Loncin 125, črno in roza barve, neznanih serijskih številk. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 8. 2018
OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA V TRZINU
Policisti PP Domžale so na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljani opravili hišno preiskavo v Trzinu in pri tem zasegli 4 sadike rastline konoplje rastline, 11 kozarčkov z vršički neznane rastline, mlinček z delci neznane rastline in mobilni telefon. Policisti so opravili ogled kraja in v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 8. 2018
TATVINA KOLESA IN MOTORNE ŽAGE V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa in motorne žage v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene garaže pri hiši ukradel črno rdeče moško športno kolo Wilier Montegrappa sora, ser. št. W6100232 in motorne žage Stihl 250. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 630 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 8. 2018
TATVINA KOLESA NA RODICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil ob ograjo zaklenjeno moško gorsko kolo znamke Ghost SE 9000, št. okvirja DTA99102619, bele barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 8. 2018
ZASEG OSEBNEGA VOZILA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika neregistriranega osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo vozilo zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

23. 8. 2018
PRIJETE OSEBE PRI TATVINI V IHANU
Policisti PP Domžale so na podlagi obvestila varnostne službe ustavili kombinirano vozilo, v katerem so se nahajale 4 osebe. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so le ti predhodno iz objekta v Ihanu izvršili tatvino 55 radiatorjev, v vrednosti cca. 2000 EUR. Radiatorji so bili zaseženi in vrnjeni odgovorni osebi oškodovanega podjetja. Policisti bodo zoper omenjene osebe podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

24. 8. 2018
VLOM V VRTNO LOPO IN TATVINA KOESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 23. 8. 2018 do 24. 8. 2018, v Domžalah, iz vrtne lope vzel gorsko kolo znamke CUBE, tip AIM RACE, ser. št okvirja W0W63673ACCN, bele barve, vredno okoli 480 EUR, z namenom, da si ga protipravno prilasti, tako, da je z neznanim primernim orodjem preščipnil okovje ključavnice obešenke in tako prišel v notranjost.
Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 8. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

26. 8. 2018
TATVINA KOLESA IZ OGRAJENEGA PROSTORA NA DVORIŠČU STANOVANJSKE HIŠE V PODREČJU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Podrečju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 24.8.2018 do 25.8.2018 med 23.15 in 10.45 uro iz delno odprte kolesarnice, na dvorišču stanovanjske hiše v Podrečju, odtujil tam parkirano, nezaklenjeno, športno kolo znamke Scott, fluorescentno rumene barve, NN številk okvirja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 8. 2018
TATVINA DENARNICE Z VSEBINO IZ TORBE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 25.8.2018 do 26.8.2018 med 23.30 in 2.00 uro v šotoru javne prireditve v Domžalah, iz nahrbtne ženske torbe, odtujil žensko črno denarnico, znamke Gucci z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 1400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem
obvestil.

26. 8. 2018
TATVINA KOLESA V PODREČJU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Podrečju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec dne 26.8.2018 med 19.00 in 19.10 uro na naslovu Podrečje 46/A, iz odprte garaže vzel oškodovancu njegovo treking kolo znamke Olympia, neznanega tipa, črne barve, neznanih serijskih številk. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 8. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte in vozila, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo
različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo