V Knjižnici Domžale se je predstavila Ženska klapa Kamelije

0
1851

V okviru dogodkov Društva se predstavijo, ki se mesečno vrstijo v Knjižnici Domžale, smo se v novembru predstavile Kamelije, ženska klapa, ki pod okriljem Kulturnega Društva Domžale, najstarejšega društva na tem koncu, in pod umetniškim vodstvom Primoža Leskovca »rastemo« zdaj že tri leta.

Fotografija: Miha Ulčar

Svoj večer v Knjižnici Domžale 27. novembra smo posvetile predvsem petju, osnovnemu in najmočnejšemu vezivu naše klape, ki pa smo ga za to priložnost dopolnile še z vizualno predstavitvijo svojega glasbenega druženja v preteklih letih ter svojih vizij za naprej. Iz svojega arhiva smo izbrale obsežno zbirko fotografij z nastopov na revijah, s svojih dveh samostojnih koncertov (Praznični koncert, Glasbeni izlet), s skupnega projekta s citrarsko skupino Dominae (Strune sveta, glasovi morja) ter s številnih nastopov na različnih dogodkih, kamor so nas povabili k sodelovanju.

Dalmatinski melos v ženski pevski izvedbi je v dvorano Knjižnice Domžale privabil lepo število poslušalcev, tako da je ta večer z nami uživala precej številčna in res topla publika.

Dogodek je bil za nas dobra spodbuda, da smo že takoj po nastopu ob čaju dorekle tako program kot tudi lokacijo in čas našega koncerta, ki ga bomo pripravile ob iztekanju novoletnih praznikov; ko se boste že nekoliko spočili od veselega decembra in vam bo za protiutež vsem božičnim napevom preteklega meseca zadišalo nekaj drugačnega, bo naš »Dalmatinski pušeljc – Kamelije in Lavanda« kot nalašč za vaša ušesa. Postavile smo ga v Kulturni dom Groblje, zanj pa si v svojih planerčkih rezervirajte večer v petek, 3. januarja 2020, ob 19:30. Prisotnost gostov, znane Klape Lavanda, nam bo omogočila pripraviti bogat, tokrat res skoraj povsem dalmatinski program, obogaten z nekaj cukrčki iz sveta slovenske popevke. Upamo, da boste v njem uživali z nami.

Besedilo: Marija Kavčič
Foto: Nejc Trampuž

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here