Začetek ciklokros sezone in takoj uspeh Calcitovcev

0
726

Zadnjo novembrsko nedeljo se je v Dolenjskih Toplicah začela sezona ciklokrosa. Na prvi dirki ciklokros pokala 2021/2022, predvidene so še tri dirke, so se se z uvrstitvami na zmagovalne stopničke izkazali Matic Kranjec Žagar in Hana Kranjec Žagar ter Gašper Štajnar, vsi člani kamniškega Calcit Bike Teama.

Matic je v moški članski konkurenci zaostal le za zmagovalcem Mihaelom Štajnarjem, nekdanjim gorskim kolesarjem Calcita, zdaj pa cestnim kolesarjem, ter Viktorjem Potočkim.

»Ciklokros sem si vzel kot popestritev pripravljalnega obdobja. Proga je bila zelo blatna, zato so imeli veliko prednosti tisti, ki so vsak krog menjali kolo. Na začetku dirke sem se počutil dobro in večino vozil na 2. mestu. Proti koncu pa me je začelo pobirati in prehitelo me je nekaj kolesarjev. Zadnji krog pa sem bil čisto brez moči in tako sem dirko zaključil na 3. mestu v kategoriji elite. S prvo polovico dirke sem zadovoljen, z zaključkom pa malo manj. Zaključek dirke bom tudi v novi sezoni skušal čim bolj izboljšati,« je dirko pokomentiral Matic.

Med mlajšimi mladinci je z zmago navdušil Gašper Štajnar, ki je svoje tekmece ugnal za en krog. Hana Kranjec Žagar žal ni imela tekmice.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here